Голосіївська весна в Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є.Храпливого

29 березня 2015 року

     Вже впродовж багатьох років поспіль нас дивує, радує та надихає фестиваль «Голосіївська весна 2015», давно перетворившись на справжнє свято таланту, краси та молодості. Він об’єднав творчу молодь з багатьох куточків України. От і цей рік не є виключенням, відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяльності ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» у рамках XXXIV Міжнародного фестивалю народної творчості «Голосіївська весна - 2015» під гаслом «Україно! Ти моя молитва» та тематичний конкурсний творчий звіт вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації під гаслом «Герої не вмирають».

     Мистецьке свято «Голосіївська весна», що зібрало велелюдний зал у районному будинку народної творчості, відкрив народний аматорський ансамбль пісні і танцю „Хлібодари”, який є гордістю нашого коледжу з вокально-хореографічною композицією „За Україну”. До його складу входять як студенти навчального закладу, так і викладачі.

     Порадували і схвилювали своїми ліричними піснями Вольська В. „Пісня про янголів”, Желізняк М. „Повертайся, солдате”, Мацинська О. „В небо”, Мантуляк І. „Їхали козаки”, Сав’юк А. „Вольная воля”, вокальний дует Мацинська О. та Вольська В. „Тополя”, Червінська В. „Якби ти знав як много важить слово” під акомпонуванням Олійника І., тріо Мацинська О., Вольська В., Желєзняк М. „Коли на волю проситься сльоза”, вокальний ансамбль „Намистинки” з виконанням народної пісні „Розчесали кучері дівчата”, ансамбль „Соколи” пісня „Ми гайдамаки” та „Намисто” пісня „Пахне м’ята”.

     Радували та зачаровували глядачів своїми яскравими виступами і танцями згаданий уже народний аматорський ансамбль пісні і танцю „Хлібодари” – „Український гопак”, „Запорізький марш” та пронизливі Андрусик П. і Шпунярська І. „Небесній сотні”.

     У барвистий вінок мистецького свята вплели свої стрічки Витрикуш В. котра декламувала поезію „Герої не вмирають” та інсценізації Сеньків Т. (Україна), Радзіх В. (січовий стрілець), Семенюк І. (майданівець) і інсценізація братів Безушко (майданівці).

     Завершальним акордом концертної програми стали вокально-хореографічна композиція «Запорізький марш» та пісні гурту „Браво” до складу якого входять: Мацинська О., Червоняк Д., Червінська О., Семенюк І., Арсенчук Т., Мандзюк І. – „Над землею тумани”, „Повертайся живим” та „Свобода”.

     Народні пісні і танці панували на сцені на протязі усього фестивалю, а в глядацькому залі відчувалися щирі емоції, патріотизм, активна життєва позиція наших студентів, та підтримка тих, хто вперше приймав участь у подібному заході. Нестримна радість охопила усіх від розмаїття костюмів, які радували та милували око кожному.

     Гості свята, які були у складі журі, а саме: методисти НМЦ ПТО у Тернопільській області високо оцінили виступ аматорських колективів художньої самодіяльності коледжу. Не менш важливу роль відіграли і прикрасили фестиваль талановиті ведучі: Бойчук Олег та Зарецька Христина. Концертну програму підготували: художні керівники Світлана Тарасевич, Лариса Вилка, Олег Мартинчук.

     У вестибюлі коледжу експонувалась виставка декоративно-прикладного мистецтва - праця серця, душі, невичерпної фантазії і звісно працьовитих, вправних рук студентів та викладачів. Тут були представленні вироби із бісеру, вишиті рушники, серветки, картини, образи, вироби з дерева.. Прекрасне мистецьке свято творили молоді юнаки і юнки, нове покоління подолян, талановитих, сповнених життєвої снаги, впевнених у своїх силах.

     Відшуміла “Голосіївська весна” та не затихає життя в коледжі. Дружна коледжівська сім’я продовжує творчо розвиватись та самовдосконалюватись, творити та дивувати, пізнавати та зачаровувати.

І.В. Костур,
секретар педкабінету


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook