Інновації виробництва – у навчальний процес

27 листопада 2023 року
Сучасний світ розвивається неймовірно швидкими темпами. Ми живемо в XXI столітті, яке діджиталізувало наше життя загалом, в тому числі і галузі сільського господарства. Також однією з глобальних цілей сталого розвитку є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.
Птахівництво є однією з динамічних галузей щодо удосконалення усіх ланок виробничого процесу – поліпшення племінного матеріалу, механізації та автоматизації технологічних процесів, модернізації обладнання та діджиталізації тощо.
Сучасний здобувач вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» має отримувати всебічні знання з обраної професії, що може забезпечити викладач, який постійно удосконалює свою кваліфікацію у теоретичному та практичному напрямку.
Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів, які забезпечують цикл дисциплін з птахівництва, намагаються враховувати у своїй роботі всі виклики сьогодення. Тому однією з діяльностей є відвідання сучасних спеціалізованих господарств, що займаються виробництвом продукції птахівництва.
 
 
Одним з таких господарств, яке відвідали професори Наталія Прокопенко, Вікторія Мельник та доцент Світлана Базиволяк, був репродуктор ІІ порядку ТОВ «КВІТКИ БРО», що розташований у Черкаській області.
 
 
Під час візиту викладачі відвідали  виробничі майданчики з утримання курей батьківського стада та інкубаторій господарства, яйцесклад. Відрядження на виробництво завжди знаменуються чимось новим та цікавим. Особливістю даного господарства є широке впровадження цифрових технологій у виробничий процес, що забезпечує підвищення ефективної діяльності підприємства. Також науковці мали можливість ознайомитися з унікальним обладнанням інкубаторію, яке у нашій країні використовується тільки у ТОВ «КВІТКИ БРО».
 
 
У рамках поїздки були обговорені та узгоджені питання щодо виробничих практик студентів, організації проведення лабораторних виїздних занять та науково-дослідної роботи з заключенням відповідного договору.
 
 Світлана Базиволяк,
доцент кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook