Успішний захист магістерських робіт за спеціальністю «Лісове господарство» на базі міжкафедральної навчальної лабораторії інституту

23 листопада 2023 року

1     Міжкафедральна лабораторія, на базі якої реалізується підготовка фахівців другого рівня вищої освіти (магістрів) за різними спеціальностями, функціонує вже 6 років у нашому інституті. Підготовка магістрів здійснюється за університетськими навчальними планами та у межах ліцензії Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

   14-16 листопада 2023 року відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт здобувачами вищої освіти заочної форми навчання спеціальності 205 «Лісове господарство» на базі міжкафедральної навчальної лабораторії.  Екзаменаційна комісія під головуванням д.с-г.н Матушевич Любові Миколаївни розпочала свою роботу дистанційно, згідно триденного графіка захисту. Із вступним словом виступили директор ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України Василишин Роман Дмитрович та голова екзаменаційної комісії, які звернули увагу студентів на вимоги щодо форми проведення захисту, презентації слайдів, регламенту доповідей та побажали успішного підтвердження свого кваліфікаційного рівня.

2381    Захист магістерських робіт проходив на платформі Google meet, яка давно й успішно протестована під час дистанційного навчання викладачами та студентами інституту. Напередодні кожна робота пройшла перевірку на академічну доброчесність. До захисту свої роботи представили 30 здобувачів освітнього ступеня "Магістр". Студенти заочної форми спеціальності "Лісове господарство" є здебільшого виробничниками, тому теми магістерських досліджень були дуже цікавими, роботи змістовними і прив'язаними до виробництва.

45    Слід відмітити, що воєнний стан у нашій країні також вніс свої корективи у начальний процес та процедуру захисту кваліфікаційних робіт. Цьогоріч троє магістрів другого року навчання виходили на зв’язок зі своїх військових частин та передової.

67     Під час доповідей студенти висвітлили питання щодо актуальних проблем лісового господарства та передових методів його ведення, подали своє бачення шляхів покращення лісовідновлювального процесу та лісомеліоративних заходів в умовах зміни клімату. Загалом магістранти продемонстрували вільне володіння матеріалом, вміло добирали аргументи під час відповідей на запитання, адже практична частина магістерської роботи – це їхній особистий професійний досвід.

8910  Комісія, врахувавши подані відгуки керівників та рецензентів, високо оцінила дослідження. Члени комісії відмітили високий рівень продемонстрованих робіт, наукову і практичну цінність отриманих результатів. Дякуємо ЗСУ, у складі яких несуть службу й наші студенти, за можливість провадити навчання та здобувати освіту під час збройної агресії проти України.

11Інформацію підготував завідувач МНЛ на базі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» д.с-г.н., проф. Бідолах Дмитро Ілліч

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook