НАЙКРАЩІ УЧНІ ШЕВЧЕНКОВОГО КРАЮ ХОЧУТЬ НАВЧАТИСЯ В НУБІП УКРАЇНИ

15 березня 2015 року

Територіальний і духовний центр України – Черкащина – поєднує села Моринці, Шевченкове, Будище, Вільшану у Національний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”. У цих середньонаддніпрянських селах із славною історією та могутнім духовним потенціалом пройшли дитячі роки Кобзаря українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. У Моринцях він вперше подав голос, у Керелівці (Шевченкове) зростав, формувався як особистість, у Будищах – в маєтку Енгельгардта – козачкував, а з Вільшани зробив перший крок до визнання, до світової слави.

15 березня 2015 року доцентом  кафедри земельного кадастру факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України к.е.н. Бавровською Наталією Михайлівною було проведено профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів Черкащини - с.Моринці, с.Шевченкове, смт.Вільшана та с.Вербівка.
с.Моринці – наймальовничіший куточок України, край, де народився Т.Г.Шевченко, який став духовним провідником рідного народу, вказав нам, українцям, шлях до свободи і незалежності.
Моринський НВК "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" ім.Т.Г.Шевченка  (директор школи – Колісник Валерій Григорович) розташований за 50 кроків від музею Хати, в якій народився Великий Тарас. Це надзвичайно почесно і відповідально, і тому педагогічний та учнівський колективи підхопили дух творчості Кобзаря та працюють, навчаються і живуть як заповідав Великий Кобзар.
Викладач ознайомила випускників з умовами вступу до НУБіП України на 2015-2016 навчальний рік, роздала профорієнтаційні матеріали. Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про напрями підготовки та спеціальності, які можна отримати в НУБіП України. Зокрема презентовано факультет землевпорядкування: школярі отримали буклети з відомостями про підготовку фахівців на факультеті.
Смт. Вільшана та с.Вербівка це батьківщина козацького полковника Максима Кривоноса, прабатьківщина уславлених на весь світ спортсменів-боксерів Віталія і Володимира Кличків. Також в смт.Вільшана  знаходиться колишнє подвір’я пана Енгельгардта, де колись козачкував Тарас Шевченко.
У Вільшанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Бавровська Н.М. розповіла учням випускного класу історію створення і розвитку університету, наголосивши на тому, що НУБіП є потужним науковим центром із могутніми науковими школами. Більш детально вона розповіла про напрям підготовки, за яким навчаються студенти землевпорядного факультету, а також коротко про спеціальності, за якими навчаються студенти в НУБіП України.
Зокрема було зазначено, що університет славиться своїми випускниками, які є висококваліфікованими, компетентними фахівцями. Окрім того, студенти, які навчаються на денній формі навчання і володіють іноземними мовами, мають можливість навчатися і працювати за кордоном.

Також Бавровська Н.М. провела зустріч одинадцятикласниками Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де докладно ознайомила випускників з особливостями навчання за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій» в НУБіП України.  

Учням було продемонстровано презентацію, в якій розкрито напрями навчально-пізнавальної, виховної, науково-дослідницької, спортивної та культурно-просвітницької діяльності на факультеті землевпорядкування, роздано буклети про університет та факультет. А також запрошено на День відкритих дверей в НУБіП України, який відбудеться 28 березня 2015 року.
Учні всіх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів дізналися про наявність тримісячних курсів підготовки до зовнішнього оцінювання знань із загальноосвітніх предметів: української мови і літератури, математики, біології, хімії, географії.
Завершальним етапом профорієнтаційної роботи було відвідування Шевченківського коледжу Уманського НУС – вищого навчального закладу І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст. Коледж є одним з найпрестижніших вищих навчальних закладів Звенигородщини. За свою  85-річну історію  змінювалася назва навчального закладу, його профіль, але мета  залишалася завжди – підготовка висококваліфікованих спеціалістів народного господарства.
В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни - її землі. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалася раціонально й ефективно.
Випускники коледжу, які навчаються за спеціальністю «Землевпорядкування» ставили найгостріші запитання, бо вони вже з практики розуміють яким саме рівнем знань повинен володіти випускник вишу, аби стати конкурентоспроможним на ринку праці. 
Була проведена доволі цікава дискусія, в якій майбутні випускники-абітурієнти цікавились умовами вступу на факультет землевпорядкування НУБіП України, умовами проживання в університеті, можливістю стажування за кордоном, майбутнім працевлаштуванням.
Також Бавровська Н.М. запросила випускників коледжу на День відкритих дверей, який пройде в НУБіП України 28 березня, побажала успіхів і терпіння при захисті випускних робіт. Подякувала дирекції навчального закладу, в особі директора Потабенка Олександра Анастасійовича,за надану можливість зустрітися зі студентами та викладачами коледжу.
Колектив факультету землевпорядкування висловлює подяку директорам навчальних закладів, де відбулися зустрічі з учнями-випускниками (майбутніми студентами) за сприяння у проведенні презентації факультету та університету викладачем кафедри земельного кадастру НУБіП України.  Маємо надію, що майбутні абітурієнти, нащадки Кобзаря, поповнять ряди студентів нашого закладу і будуть своїми успіхами та здобутками прославляти нашу рідну Україну.
 
Доцент кафедри земельного кадастру, кандидат економічних наук, доцент Бавровська Наталія Михайлівна,
В.о.декана факультету землевпорядкування, кандидат економічних наук, доцент Купріянчик Ірина Петрівна

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook