Ефективна освітня траєкторія магістрів-кібернетиків у рамках співпраці з ННЛ «AGMEMOD» економічного факультету

3 листопада 2023 року

 Вже декілька років поспіль в обов’язковій складовій освітньої програми підготовки фахівців за ОПП «Економічна кібернетика» є дисципліна Глобальна економіка, яка викладається завідувачкою кафедри глобальної економіки економічного факультету, професоркою Наталією Вдовенко.

І вже декілька років наші студенти мають змогу познайомитися з роботою Навчально-наукової лабораторії AGMEMOD, послухати цікаві новітні лекції про глобалізацію нашого аграрного сектору та попрацювати в середовищі європейської розробки – моделі AGMEMOD.

Лабораторія AGMEMOD кафедри глобальної економіки – це не тільки середовище навчання, але і простір творчості, партнерства та позитиву.

AGMEMOD – це економетрична динамічна модель часткової рівноваги, яка аналізує вплив сценаріїв політичних рішень на аграрний сектор країн ЄС, а також і України. І наші студенти мають змогу долучитися до цікавої роботи з моделювання майбутнього розвитку аграрного сектору України на основі сценаріїв актуальних політичних рішень.

Продовженням наших спільних освітнії активностей була дослідницька робота студента магістратури за освітньою програмою «Економічна кібернетика» над підготовкою кваліфікаційної магістерської роботи на тему: «Економетричний аналіз та моделювання розвитку аграрного сектору України із застосуванням AGMEMOD моделі». Тут теж співпраця з колективом кафедри глобальної економіки та ННЛ AGMEMOD стала у нагоді. Завідувачка навчально-наукової лабораторії Яцун Анастасія Григорівна надала кваліфіковані консультації щодо досліджень магістранта та показала «світ» AGMEMOD.

Ми змогли попрацювати в середовищі моделі, отримати практичні результати дослідження, долучитися до цікавої і важливої роботи лабораторії.

   

А асистенка кафедри Павленко Марина Миколаївна з таким захватом та розумінням розповідала і знайомила нас з сайтом APD, що ми тепер теж слідкуємо за цими аналітичними звітами та новинами.
Така співпраця, без сумніву, слугує покращенню якості освітнього процесу, вдосконаленню та актуалізації обізнаності магістрів з проблем глобального світу, незалежно від сучасних викликів.

                        

Творча і доброзичлива з одного боку, та професійна і наукоємка з іншого боку атмосфера панує в цій лабораторії, що притягує сюди і студентів і дослідників.

Дякуємо кафедрі глобальної економіки, та особисто, Наталії Михайлівні за таку плідну співпрацю

 

Наталія Клименко, заступник декана
факультету інформаційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook