Управлінські кроки майбутніх керівників навчальних закладів

16 березня 2015 року

 Початок весни приніс студентам спеціальності «Управління навчальним закладом» гуманітарно-педагогічного факультету позитивні враження як від весняних сонячних днів, так і від університетських заходів і освітянських подій, що збагатили кругозір та управлінський досвід наших магістрантів.

 
Так, 12 березня 2015 року магістранти інтелектуально працювали у Київському палаці дітей та юнацтва, де відбувалася щорічна Міжнародна виставка навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2015», яка підтримується МОН України.
 
 
Як відомо, це рейтинговий виставковий захід, де збираються найкращі навчальні заклади Києва і України, управління освіти і науки, заклади післядипломної освіти, міжнародні навчальні центри, видавництва та компанії – лідери інформаційно-комунікаційних технологій, також це найбільший майданчик для презентацій інноваційних проектів, обміну досвідом, обговорення актуальних проблем та творчих змагань.
 
Магістерська програма цього навчального семестру передбачає вивчення таких навчальних дисциплін як «Керівник навчального закладу», «Освітні технології», «Техніка управлінської діяльності», «Управління фінансово-економічною діяльністю» та інші. Саме тому тематика цьогорічної виставки актуальна для студентів у контексті усвідомлення ролі і функцій керівника навчального закладу, оволодіння управлінськими технологіями, набуття практичного досвіду реалізації профорієнтаційних компетентностей у професійній діяльності.
 
Майбутні управлінці мали змогу практично побачити і відчути атмосферу співпраці, конкурентоздатності в системі вищої освіти; ознайомитися з діяльністю провідних навчальних закладів України, закордонних освітніх установ; вивчити досвід співпраці з закордонними освітніми закладами, практику реалізації спільних освітніх і науково-технічних проектів; ознайомитися з електронними навчально-методичними комплексами, рейтинговими системами, продуктами, програмами та рішеннями для системи освіти, сучасною україномовною навчально-методичною літературою тощо.
 
Магістранти попередньо ознайомилися з програмою виставки і взяли активну участь у ряді її заходів. Зокрема, були присутніми на урочистому відкритті Шостої Міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2015», де змогли проникнути ся почуттям патріотизму під час виступів дитячих художніх колективів та відвідувань майстер-класів з «Писанкарства» та «Кераміки і гончарства».
 
 
 
 
Наші студенти мали за честь бути присутніми на відкритій лекції за програмою виставки, яку прочитав президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор, академік НАН України та НАПН України Василь Григорович Кремень на тему «Якісна освіта в контексті цивілізаційних змін». Студенти пересвідчилися, що ця проблематика є особливо значущою у контексті імплементації нового Закону України «Про вищу освіту» та реалізації університетської програми «Голосіївська ініціатива-2020», яку нині наш навчальний заклад реалізовує під керівництвом ректора університету Станіслава Миколайовича Ніколаєнка.
 
Також коло наукового кругозору магістрантів поповнилося науковими знайомствами з доктором педагогічних наук, професором Свистун Валентиною Іванівною, яка була деканом педагогічного факультету НУБіП України (2008-2009 рр.) та доктором педагогічних наук, професором Ягуповим Василем Васильовичем. Науковці провели цікаву розмову з студентами щодо проблематики їх магістерських наукових робіт, побажали їм вагомих здобутків у професійному становленні.
 
Пошукова наукова робота продовжується! Так, упродовж весни передбачено вивчення магістрантами системи управління освітою на рівні Києва, участь у факультетських заходах, зокрема науково-практичній конференції, присвяченій генію та величі Тараса Шевченка, а також профорієнтаційних зустрічах з випускниками коледжів.
 
Такі позитивні управлінські кроки студентів, як і підготовка на інших магістерських програмах, активно підтримуються і заохочуються в.о. декана гуманітарно-педагогічного факультету проф. Василем Дмитровичем Шинкаруком.
 
 
Роботу студентів координували:
доценти кафедри методики 
навчання та управління навчальними закладами 
Л.І. Макодзей,
М.В. Михайліченко
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook