Оновлення лабораторії теоретичних основ електротехніки в Бережанському фаховому коледжі

26 жовтня 2023 року
  25 жовтня в Бережанському фаховому коледжі на відділенні комп’ютерної інженерії та електротехніки відбулось урочисте представлення оновленої лабораторії теоретичних основ електротехніки

12

3

  Дана лабораторія є однією з найстаріших лабораторій коледжу та інституту. Вона створювалась ще викладачами колишнього технікуму електрифікації та механізації сільського господарства Людмилою БОНДАРЕНКО та Богданом ЛОМНИЦЬКИМ. Вагомий внесок також внесли Надія СЕМЕНОВА та Галина ЗАХАРКІВ, які пізніше стали завідувачами лабораторії. На сьогоднішній момент лабораторія знаходиться у спільному користуванні з Бережанським агротехнічним інститутом, завідувачами лабораторії є Іван СОЛОВЕЙ (викладач інституту) та Надія ОБЕРСЬКА (викладачка коледжу).

  У сучасному розумінні енергетик – це спеціаліст, який проєктує, встановлює, контролює, обслуговує енергомережі та вивчає новітні технології. Різноманіття видів новітнього устаткування зумовлене новими видами діяльності. Саме ці виклики штовхають науку вивчати новітні технології, досліджувати  процеси у них, а  в закладах освіти готувати  сучасних спеціалістів.

  На цей захід були запрошені адміністрація коледжу, викладачі циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін та завідувач лабораторії від Бережанського агротехнічного інституту Іван СОЛОВЕЙ.

17

10

11 7

8

  Про особливості роботи лабораторії, кількість і тематику лабораторних робіт, які будуть у ній виконувати здобувачі освіти, поінформувала її завідувачка Надія ОБЕРСЬКА. Вона представила присутнім технічні засоби навчання, навчальні стенди, оновлені лабораторні столи. Висловила подяку керівництву коледжу за фінансову підтримку, завдяки якій якісно зробили ремонт приміщення, придбали нове чи відремонтували наявне навчальне обладнання, заступнику директора з адміністративно-господарської роботи – за організаційну підтримку, викладачам циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін та майстрам виробничого навчання – за виконанні електромонтажні роботи.

4

2

  До присутніх звернулася директорка коледжу Світлана ПИЛИПИШИН, яка зазначила, що, попри важкий воєнний час у нашій державі, гострі виклики Міністерства освіти і науки України коледж як відокремлений структурний підрозділ продовжує реалізовувати програму розвитку Університету «Голосіївська ініціатива», стратегію свого розвитку, відчиняючи для студентів двері в сучасну лабораторію – місце, де освітній процес взаємодіятиме з науковими дослідженнями. Не можемо не відзначити, що лише за цей семестр це вже друга така оновлена лабораторія (щоправда, роботи розпочалися ще влітку). Але такі справи впевнено наближають нас до 10-ї річниці з дня заснування коледжу, яка настане для нашого закладу освіти у квітні 2024 року.

 Завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки коледжу Маріанна МИХАЙЛИШИН подякувала за роботу усім причетним до оновлення даної лабораторії. Вона акцентувала увагу, що оновлення лабораторії  теоретичних основ електротехніки було першочерговим завданням, оскільки дисципліна «Теоретичні основи електротехніки» є основною базовою дисципліною для подальшого вивчення електротехнічних дисциплін.

  Завідувач лабораторії від Бережанського агротехнічного інституту Іван СОЛОВЕЙ зазначив, що усі роботи виконані на високому рівні і оновлена лабораторія зможе забезпечити практичне навчання здобувачів освіти обох закладів.

  Працюємо на розвиток коледжу для наших здобувачів освіти! Дякуємо  ЗСУ за кожен спокійний день, за можливість працювати і навчатися!

 

Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії
спеціальних електротехнічних дисциплін,
завідувачка лабораторії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook