Чилі й Україна - дізнаємося більше про міжнародні відносини

25 жовтня 2023 року

25 жовтня відбулася конференція «Чилі: основні тренди у внутрішній і зовнішній політиці», яка відзначилася активною підтримкою України з боку Чилі в контексті російської агресії. Студенти 3 курсу, що навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» активно долучилися до цього заходу.

 
 
Україна також прагне розширити співпрацю з країнами Латинської Америки, і Чилі має потенціал стати ключовим партнером в регіоні. Для поглиблення конструктивного діалогу з Республікою Чилі, важливо дослідити особливості внутрішньої та зовнішньої політики Чилі за адміністрації Габріеля Боріча. Президент Боріч висловив свою підтримку Україні: «Те, що відбувається в Україні є неприпустимою імперіалістичною загарбницькою війною, яка порушує міжнародне право… Сьогодні це – Україна, завтра [ред. жертвою] може бути будь хто з нас…». Він підкреслив важливість об'єднання країн у боротьбі за міжнародний мир та права.
 
 
 
Сьогодні Україна прагне поглибити співпрацю із країнами Латинської Америки, і Чилі могла б стати одним із ключових партнерів в регіоні. Для того, аби формувати більш якісний конструктивний діалог з Республікою Чилі, українській стороні необхідно більш детально дослідити особливості внутрішньої та зовнішньої політики країни за півторарічний термін адміністрації Г. Боріча.
На даній конференції було обговорення питань, що стосувались проблематики Чилі:  їхньої залежності від Китаю, розглядання формули миру та долучення до Кримської платформи.  Відбулося активне обговорення шляхів подолання даних проблем.  
Були розглянуті ключові партнери Чилі в політичній та торговельній сферах. Це допомагає зрозуміти роль Чилі на міжнародній арені та її зовнішню стратегію. Учасники обговорили можливості для розвитку співпраці між Україною та Чилі. Це включає торговельні, політичні та культурні аспекти співпраці. Республіка Чилі може виступити «містком» для налагодження співпраці між Україною та іншими країнами в регіоні Латинської Америки. 
Важливим аспектом обговорення були протиріччя між правлячими силами та опозицією в Чилі. Аналіз цих протиріччя може розкрити важливі динаміки внутрішньої політики країни. 
 
 
 
Дана конференція відкрила можливість для обізнання подальшої розвитку відносин між Україною та Чилі, а також визначила Чилі як важливого союзника в боротьбі за міжнародний мир та права. Захід був організований за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», що свідчить про важливість та актуальність обговорення теми для міжнародної спільноти. 
Загалом, було дуже пізнавально відвідати дану конференцію та прийняти участь у обговоренні таких важливих питань, що стосуються даної країни. Дякуємо організаторам та всім долученим за наповненість дискусійного обговорення!
 
 
 
Іванна Бусло,
студентка групи МВ-21002б
Каріна Тимощук,
студентка групи МВ-21001б

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook