Студенти факультету інформаційних технологій долучилися до екскурсії компанією SoftServe

20 жовтня 2023, 12:01

13 жовтня 2023 студенти факультету інформаційних технологій відвідали офіс SoftServe- аутсорсингової компанії, яка є міжнародним ІТ-гігантом, що має близько 50 офісів у 15 країнах в різних куточках світу. Дана компанія є багаторічним партнером факультету, студенти факультету щорічно з величезним інтересом відвідують офіс, беруть участь у семінарах та відкритих лекціях, які проводять представники SoftServe, далі долучаються до команди та працевлаштовуються за фахом.
Цього семестру, враховуючи величезну кількість бажаючих познайомитися з SoftServe (понад 80 осіб), заплановано 2 екскурсії - в жовтні та листопаді. 13 жовтня до екскурсії долучилися студенти переважно 1-3 курсу спеціальностей "Комп’ютерні науки" та "Інженерія ПЗ". До зустрічі також долучилася Дар’я Ящук, старший викладач кафедри комп’ютерних наук, яка є наставником академічних груп 1 курсу спеціальності "Інженерія ПЗ".
Відео огляд заходу: https://youtu.be/Cg7V7xNiZUg?si=iu4UU7_HvmxClOXO 

Варто відзначити декілька особливостей, що підвищують інтерес студентів, крім очевидного -фахової спрямованості та масштабованості. Офіс в Києві є відносно новим, побудований в 2020 році. В компанії більшість працівників працюють віддалено, що є великою перевагою, але працювати в офісі не менш комфортно, ніж вдома, ергономіка, постійні активності, місце розташування впадають в око. Потенційні можливості та комфорт - те, що дійсно приваблює та є стимулом для розвитку для багатьох в цій сфері.
Зустріч розпочалася із знайомства із амбасадором компанії Денисом Шевченком,який є також студентом нашого факультету.

Далі Employer Branding Specialist Роман Куриленко провів екскурсію офісом, а саме робочими локаціями та зонами відпочинку.

Після екскурсії Роман презентував напрями роботи, навчання та співпраці компанії.

Студенти пройшлися всіма поверхами, побачили робочі місця, та й самі не залишися без можливості посидіти за столом та відчути хоч на мить себе ІТ-спеціалістом, побували в зонах відпочинку. Обговорили освітні можливості для себе, які пропонує компанія. Це і курси, і сертифікації, і стажування, що є важливим для професійного становлення поряд із формальною освітою.

Серед іншого приємно вразило, що SoftServe притримується екологічного підходу до речей. Вони сортують сміття, збирають батарейки, використовують предмети з переробленого матеріалу. Також помітили, що в офісі багато зелених рослин. Така політика компанії є зразком для наслідування і приємно імпонувала студентам.

В кінці зустрічі студенти задавали питання і найактивніших було нагороджено сувенірами від компанії.

Вдячні компанії SoftServe за надану можливість прийняти участь у заході, за гостинність і професіоналізм. Сподіваємося, що наступного разу, студенти завітають в стіни SoftServe в якості працівників,а їх рівень буде приємно вражати

 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи зі студентами на факультеті,
старший викладач кафедри економічної кібернетики,
Дар’я Ящук, старший викладач кафедри комп’ютерних наук,
Інна Дрозд,
студентка 3 курсу спеціальності "Комп’ютерні науки "

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook