Продуктивна робота дата-парку «БІ МОБАІЛ»: знайомство студентів спеціальності "Інформаційні системи і технології" з майбутнім фахом

22 вересня 2023, 15:09

Все велике починається з малого і усі великі висоти підкорюються подоланням малих сходинок

Освітньо-професійна програма підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології» передбачає формування у майбутнього фахівця здатності поєднувати знання, уміння, комунікативні навички і спроможності під час вирішення завдань та проблемних питань (прикладного, наукового та інноваційного характеру) у галузі інформаційних технологій стосовно комплексного аналізу, проектування, прогнозування та прийняття рішень в складних системах різної природи з використанням сучасних комп’ютерних технологій.
У рамках професійного спрямування та в межах вивчення дисципліни Основи інформаційних систем 21 вересня 2023 р. співробітниками кафедри інформаційних систем та технологій Михайлом Садко, Таїсією Саяпіною та Вікторією Смолій, було підготовлено та проведено екскурсію до Київського дата-парку «БІ МОБАІЛ» зі студентами 1 курсу.
«БІ МОБАІЛ» був спроектований і побудований для використання компаніями різного розміру та видів діяльності, для яких критично недопустимими є зупинки в роботі серверного обладнання.

 

На технічній площадці дата-парку клієнти розміщують свої дата-центри, та використовують їх для ведення бізнесу, в тому числі хмарних сховищ, SaaS, IaaS тощо. Серед напрямів роботи компанії найбільш актуальним є надання послуг з постачання до серверного обладнання гарантованої та «чистої» електроенергії, використовуючи дві незалежні кабельні мереж.

Підтримка стабільного рівня температури та вологості повітря незалежно від погодних умов та пори року протягом всього періоду роботи обладнання також є популярною послугою, що надає компанія.

Інженерні системи та обладнання дата-парку мають дублювання N+1 або 2N, що забезпечує безперебійну роботу 24X7X365. Забезпечення раннього виявлення займання, в разі його виникнення, та безпечне гасіння пожежі інертним газом з допомогою мережі доставки газу - розповсюджена серед клієнтів послуга компанії «БІ МОБАІЛ».

Студентам було пояснено питанням забезпечення фізичної безпеки та охорони, а також координація системи доступу персоналу замовника до обладнання, встановленого в дата-парку, також було приділено увагу в ході екскурсії.

Цілодобова система контролю доступу, відеоспостереження без «сліпих» зон, трирівнева система охорони, «тривожна» кнопка для виклику наряду реагування Поліції або охорони та надання послуги індивідуального екранованого модуля не залишились без уваги студентів.

Виробнича діяльність компанії має Сертифікати відповідності міжнародним стандартам ISO/IEC 27001:2013 та PSI/DSS. Особлива увага студентів була сфокусована на сучасних вимогах ліцензування та відповідності стандартам Міжнародної системи якості діяльності компанії для роботи на світовому ринку.

Атмосфера злагодженої та продуктивної роботи компанії дата-парку «БІ МОБАІЛ», занурення у сферу майбутнього професійного середовища та допитливість студентської молоді, дозволили набути нових знань та розширити світогляд майбутніх фахівців ІТ-галузі.

 

Вікторія Смолій
професор кафедри інформаційних
систем і технологій, гарант ОП
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook