Бронзова нагорода НУБіП України до Міжнародного дня студентського спорту 2023

21 вересня 2023 року
  20 вересня по всьому світу відзначається Міжнародний день студентського спорту. Ідея присвятити день університетському спорту належить Міжнародній федерації студентського спорту (FISU). У 2015 році FISU запропонувала ЮНЕСКО заснувати міжнародний день, присвячений університетському спорту. Ця пропозиція була підтримана державами-членами ЮНЕСКО під час 38-ї сесії Генеральної конференції в Парижі в листопаді 2015 року. Відтак, 20 вересня було проголошено Міжнародним днем університетського спорту. Ця дата була обрана з огляду на її важливість в академічному календарі багатьох країн і збіг з датою проведення першого студентського чемпіонату світу, що відбувся в 1924 році.
  В Україні 20 вересня по всіх закладах вищої освіти було проведено фізкультурно-оздоровчі заходи. Центральним місцем проведення заходу до Міжнародного дня студентського спорту було визначено базу ВСП «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного Національногоуніверситету фізичного виховання і спорту України» у місті Києві.
  Захід проводився в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч», за підтримки Президента України, з метою формування здорового способу життя та широкого залучення студентської молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом, підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я студентської молоді та популяризації і подальшого розвитку видів спорту та рухової активності серед студентів.
  Згідно програми заходу відбулося нагородження переможців ХVІІІ літньої Універсіади України. Студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України було запрошено на церемонію нагородження, адже за підсумками Універсіади 2023 року наш університет посів третє місце серед закладів вищої освіти 3-ї категорії. Це найкращий результат в історії нашого університету.
  Згідно Календарю проведення ХVІІІ літньої Універсіади України було заплановано проведення змагань з 25 видів спорту, але провели лише 18. Студенти нашого університету вибороли право змагатися на Універсіаді України з таких видів спорту: футболу (чоловіки), волейболу (чоловіки), баскетболу (чоловіки, жінки), гімнастики художньої, боротьби вільної, боротьби греко-римської. У двох видах наші спортсмени посіли призові місця. 3 місце завоювала жіноча збірна університету з баскетболу у складі: Катерина Костенко, Катерина Бровченко, Анна Яременко (ГПФ), Наталія Звягольська (ФЗРБЕ), Дарина Поломарюк (ННІ НОТ), Ірина Коломієць (ФХТУіЯ), Марія Деркач (ЕкФ), Ольга Голодюк (ЮрФ). Також третє місце виборов Іван Гаращук (ГПФ) з боротьби вільної. Чоловіча волейбольна команда пробилася до пів фінальних змагань і стала четвертою.
  Нагороджували призерів Універсіади Міністр молоді та спорту України Вадим Гутсайт, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, народні депутати. Від міжнародних організацій привітали учасників президент міжнародної федерації студентського спорту Леонз Едео, президент Європейської асоціації студентського спорту Адам Рочек, а також відеозвернення до студентів-спортсменів України записав Андрій Шевченко.
 
  На церемонії нагородження від нашого університету були присутні: ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко, студенти-учасники Універсіади.
 
Катерина БЛИЩИК,

лаборант кафедри фізичного виховання 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook