Компанії-партнери механіко-технологічного факультету Titan Machinery Ukraine, XAG та DroneUA провели лекцію-семінар «Використання агродронів в сільському господарстві»

17 вересня 2023 року
   15 вересня 2023 року в рамках договору про співпрацю між НУБіП України та Titan Machinery Ukraine, для студентів спеціальності 208 «Агроінженерія», аспірантів та науково-педагогічних працівників було проведено лекцію-семінар на тему: «Використання агродронів в сільському господарстві: ремонт, сервісне обслуговування та експлуатація дронів-обприскувачів XAG».

   У вступному слові декан факультету Вячеслав Братішко розкрив унікальну та інноваційну складові підготовки фахівців за освітніми програмами «Агроінженерія» бакалаврату і магістратури НУБіП України, яка ґрунтується на тісній співпраці з провідними компаніями галузі, подякував партнерам факультету за оновлення матеріально-технічної бази – укомплектування нової навчальної лабораторії «Smart технології машиновикористання у рослинництві» сучасним зразком агродрона-обприскувача XAG V40 вартістю 425 тис. грн. Декан факультету також наголосив на перспективах випускників механіко-технологічного факультету НУБіП України на ринку праці та позитивному досвіді закріплення теоретичних знань через набуття практичних навичок при проходження практики та стажування на базі сучасних компаній партнерів факультету, якою є компанія Titan Machinery Ukraine.

   Модератор заходу заступник директора з післяпродажного обслуговування Titan Machinery Ukraine, випускник факультету Олексій Грубрін представив студентам інфографіку про активний розвиток мережі сервісних центрів Тайтен Машинері по всій території України. Відзначив, що вже протягом 10 років успішної роботи на ринку України сервісна команда набуває безцінний досвід в області обслуговування сільськогосподарської техніки, а регулярне навчання персоналу допомагає підтримувати високий рівень сучасних знань. Сьогодні команда Тайтен Машинері складається з більш ніж з 200 кваліфікованих фахівців, які люблять та знають свою справу, багато з яких є випускниками механіко-технологічного факультету НУБіП України. Сервісні потужності компанії відповідають високим стандартам якості світового виробника техніки – компанії CNH Industrial. І на сьогодні одним з перспективних напрямків розвитку компанії є використання агродронів, зокрема, дронів-обприскувачів, в ефективності та масштабах застосуванні яких Україна займає провідні позиції в світі.


   Керівник агронапрямку компанії XAG Ukraine Анатолій Безолюк розкрив інноваційні особливості конструкції сучасного дрона-обприскувачів XAG з двома і чотирма роторами. Конструкція БПЛА розрахована на експлуатацію в сільському господарстві в технологіях точного землеробства, забезпечує повністю автономний політ, обхід перешкод, картографування. Основний акцент доповідача було сфокусовано на інтелектуальній сільськогосподарській системі XAG XSAS, яка надає фермерам і сільськогосподарським підприємствам наукові рішення для управління виробництвом. В цій системі дрони-обприскувачі типу XAG V40 допомагають аграріям вчасно та оперативно проводити обробку посівів та їх удобрення з мінімальним використанням ресурсів. Внесення захисних речовин агродронами потребує на 90-95% менше води та палива, а також, завдяки ультрамалооб’ємному внесенню, сприяє скороченню необхідної кількості пестицидів до 30%. Крім того, завдяки відсутності технологічних колій, витоптування та можливості працювати у важкодоступних місцях, дрони-обприскувачі у кінцевому результаті здатні продукувати до 5% додаткового врожаю на кожному гектарі.

   Інструктор-пілот DroneUA Сергій Гурзенков розкрив практичну складову виробничого циклу ремонту, сервісного обслуговування та експлуатації дронів-обприскувачів XAG. У структурі групи компаній DroneUA функціонують власні інженерні і виробничі підрозділи, центр аналізу даних. Сергій Гурзенков навів докладну інформацію про практичний досвід виконання робіт та сервісного обслуговування дронів на теренах України.

   Завершальним акордом стали багаточисельні запитання від студентів механіко-технологічного факультету НУБіП України. Організатори заходу відмітили високу інженерну обізнаність та змістовність запитань студентів щодо ремонту, сервісного обслуговування та експлуатації дронів-обприскувачів.
   Механіко-технологічний факультету висловлює вдячність компаніям Titan Machinery Ukraine, XAG та DroneUA, а також заступнику директора з післяпродажного обслуговування компанії Titan Machinery Ukraine, випускнику факультету Олексію Грубріну за дієву співпрацю та практичну допомогу у підвищення якості підготовки сучасних агроінженерів.

Іван Роговський,
завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook