Міжнародники долучилися до роботи круглого столу «Лінгвоцид як один з інструментів рашизму»

14 вересня 2023 року

Круглий стіл «Лінгвоцид як один з інструментів рашизму» відбувся 14 вересня 2023 року об 11:00. Модератором заходу був Володимир Огризко, надзвичайний і повноважний посол України (2007–2009 рр.), а також керівник Центру дослідження російської політики. Студенти-міжнародники та викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України також долучилися до роботи круглого столу.

Тема круглого столу стосувалася рашизму та політики геноциду, що має прояви в національно-культурній сфері. Враховуючи сучасний контекст, рашизм і геноцид стають проблемою для численних націй і народностей, зокрема для малочисельних народів, які стикаються з загрозою вимирання. Політика формування «совєтського народу» в Росії продовжує впливати на цей процес, і на сьогодні загроза існування багатьох мов і культур продовжує існувати.
На заході було висвітлено проблему московського імперіалізму та його вплив на національність та культуру. Особливу увагу приділено темі рашизму, і спеціалісти з України, такі як Павло Гриценко, Микола Журинський, Тарас Кремінь, Тарас Марусик, Лариса Маценко, розглянули питання української мови, літератури та визначення української ідентичності.

На круглому столі також було зазначено, що тема рашизму стає все більш актуальною на міжнародному рівні, включаючи організації, такі як НАТО. Рашизм розглядається як ідеологія сучасної російської держави, і її метою є домогтися, щоб поняття «рашизм» було прирівняно до «фашизму».
Отож, ця зустріч дозволила розглянути проблему лінгвоциду та рашизму з різних точок зору і висвітлити актуальні аспекти цієї проблеми.

 

 

Анастасія Чулакова,
староста групи МВ-21002б

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook