НАС НАЗВАЛИ ПОБРАТИМАМИ - до навчальної лабораторії "Плодоовочевий сад" завітали військовослужбовці Збройних Сил України

7 вересня 2023 року

В НЛ «Плодоовочевий сад» кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка  завітали бійці ЗСУ, які після поранення проходять курс реабілітації.
Лікування садівництвом, що може бути природнішим? Однак всі дуже хвилювались. Чи вдасться зацікавити, створити дружню невимушену атмосферу спілкування?
Спочатку було знайомство. З викладачами, з НУБіПом, з Голосієвом…
Далі професор Володимир Меженський в д-у-у-у-же цікавій формі розповів, показав і дав можливість скуштувати різноманітні плоди власної селекції. «Хто з вас ще не був в Японії?» - запитав він. «Тоді скуштуйте японську айву і ви її (Японію) відразу побачите!».
Вячеслав Оніщенко здивував усіх розкішними зразками винограду. Сенсація, Юпітер, Велес… Важко було визначити найсмачніший! Відразу всім закортіло виростити подібне диво, було багато уточнюючих запитань. А екскурсія до виноградної шкілки, де вирощуються саджанці 75 (!!!) сортів та новозакладеного виноградника розставила всі крапки над і.


Професор Людмила Шевчук фахово розповіла про найцінніші нутрієнти, що містяться в плодах, які плоди і скільки краще споживати, щоб швидше набратися сил.


А потім був плодовий розсадник і можливість спробувати себе в ролі «садового хірурга», зробити власне щеплення. Домовились, що рівно через рік ми подаруємо вже вирощені саджанці їх «авторам».


Всім дуже сподобалась екскурсія в ботанічний сад, як його тінисті дерева, так і чудернацькі скульптури.


Нарешті, зібравшись за столом, довго говорили на теми садові і не тільки. Дякували одне одному, обіймались на прощання. Україна переможе, навіть не сумнівайтесь, спокійно запевнили бійці. Деякі з них, до речі, на фронті з 2014 року. А ще вони нас назвали своїми побратимами. Отакий величезний аванс ми отримали…


Щасти вам, хлопці! Слава Україні!

Наталка Шевчук,
доцентка кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України
Олександр Гаврилюк,
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України
(фото М.Спірочкіна, Л. Шевчук, В.Меженський)

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook