Дарина Опанасенко: широкий спектр кар’єрних можливостей на освітній програмі «Управління навчальним закладом» у НУБіП України

28 липня 2023 року
  Прогнози на майбутнє в Україні зараз – це дещо лотерея, адже під час війни щось планувати наперед дуже складно. Проте, можна аналізувати тенденції, настрої та плани як в державному секторі, так і в приватному – від медицини до соціології, від економіки до освіти... Просто, для того, щоб перемогти, треба вірити, мріяти і розвиватись далі.
  • Доброго дня, Дарино, розкажіть, будь ласка, про себе.

— Доброго дня, я Опанасенко Дарина Степанівна. Живу і працюю в місті Києві. Закінчила Фаховий коледж «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка, а потім здобула освітній ступінь «бакалавр» за спеціальністю «Початкова освіта» в цьому університеті. Зараз працюю в середній загальноосвітній школі, маю активну життєву позицію, люблю розвиватись сама та розвивати учнів. Займаюся спортом, зокрема тенісом та волейболом.

  • Звідки Ви дізналися про НУБіП України?

— Про НУБіП України дізналась від своїх друзів, яких знаю з дитинства. Вони студенти гуманітарно-педагогічного факультету Вашого університету і навчаються на освітній програмі «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Часто заїжджаючи до них в гості, зацікавилась цим закладом вищої освіти та, давно спостерігаючи за ним, впевнена, що НУБіП України кожному студенту надає можливість стати справжнім фахівцем своєї справи.

  • Як Ви дізнались про освітню програму «Управління навчальним закладом» і чому сьогодні обираєте саме її?

— Я звернулась за порадою до науково-педагогічних працівників кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету, і вони проконсультували мене. Мені подобається працювати в школі та в майбутньому я хочу бути справжнім фахівцем, адже за цей рік Україна виборола своє місце в світі. Всі побачили, що ми значний міжнародний гравець – країна, яка вірить в незалежність і демократію та готова боротися за неї і віддавати найцінніше – життя. Наші союзники розуміють, що це правильна, хоча й дуже важка, боротьба, Ми переможемо і для мене це дуже важливе відчуття. В України є особлива, важлива місія – вигравши війну, ми повинні відновитися. На мою думку, наша країна має всі шанси в майбутньому стати успішною країною, і перш за все, завдяки справжнім професіоналам.

  Я вважаю, що обравши освітню програму «Управління навчальним закладом», яка відкриє мені широкий спектр кар’єрних можливостей, та як майбутній управлінський працівник у закладі загальної середньої освіти, я зможу мати значний вплив на освітній процес та його удосконалення. У мене буде можливість брати участь у прийнятті стратегічних рішень, розробці освітньої політики, плануванні навчальних планів, програм та ресурсів, що допоможе змінити систему освіти України на краще, а це дуже важливо для нашої країни в такий надкритичний час.

  • Дарино, скажіть, будь ласка , які Ваші мрії та плани на майбутнє?

— Мої плани на майбутнє спрямовані на поліпшення якості освіти в Україні та ефективне функціонування закладів освіти. Можливо, пізніше я зможу відкритий приватний заклад освіти або організувати тематичні курси. Я хочу, щоб в нашій незалежній, сильній, вільній і такій мальовничій Україні, діти були щасливими і мали гарне майбутнє.

  • Дякуємо Вам, Дарино, за співбесіду та сподіваємось, що 2023 рік стане роком не лише нашої перемоги, а й також старту загальнонаціональної стратегії подолання освітніх втрат, адже два роки пандемії та рік війни призвели до того, що на сьогодні ми маємо дітей, які практично не відвідували офлайн заклади освіти. Проте відновлення освіти України не відбудеться без кваліфікованих фахівців, яких потрібно готувати вже сьогодні.

Людмила Білан,
доцент кафедри управління та освітніх технологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook