Ph.D. Розпочато вступну кампанію до аспірантури

24 липня 2023 року
  Відповідно до затверджених «Правил прийому до аспірантури НУБіП України у 2023 році» з 24 липня по 10 серпня (включно) відділом аспірантури здійснюється прийом документів від вступників (випускників магістратури та спеціалістів) для складання вступних випробувань та подальшого здобуття III-го освітньо-наукового рівня вищої освіти ступеня доктора філософії на місця державного замовлення та контракт. Вже з 16 серпня в очному форматі проходитимуть вступні екзамени: фаховий зі спеціальності, філософії та іноземної мови (англійської, німецької чи французької мови).

  Найпершим бажаючим, котрий подав документи для проходження вступних випробувань виявився Іван Касянчукмагістр НУБіП України зі спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».

  • Іване, чому Ви обрали саме цю спеціальність?

— У 2017 році я з відзнакою закінчив Кременецький лісотехнічний коледж за спеціальністю «Обробка деревини». Диплом магістра НУБіП України зі спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» (2021 р.) став для мене фундаментом для мого нинішнього працевлаштування у меблевій сфері. Впродовж останніх років на українському будівельному ринку з’явилися десятки нових ізоляційних матеріалів, завдяки чому стався значний прорив у сфері енергозбереження. З розвитком технологій, сучасні матеріали стали більш ефективними, екологічно безпечними, відповідають конкретним технічним завданням будівництва. В сучасних умовах воєнного стану особливої уваги для відновлення житлового фонду, промислового устаткування і трубопроводів, вважаю, потребує питання удосконалення теплоізоляційних матеріалів. Враховуючи актуальність даного питання, я зацікавлений в удосконаленні екологічно безпечних теплоізоляційних виробів з деревини для всіх верств населення.

  • Які Ваші очікування від навчання в аспірантурі?

— В першу чергу маю на меті поглибити свої знання та навики в галузі деревообробних технологій, адже тематика мого майбутнього наукового дослідження буде пов’язана саме із взаємодією деревної стружки із різними видами клеїв. Хочу бути корисним своїми власними науковими дослідження не лише в умовах воєнного часу, а й під час розбудови та відновлення інфраструктури повоєнного періоду.

  • Чи визначились з обранням наукового керівника?

— Так, впродовж навчання в магістратурі я часто спілкувався з професором Юрієм Володимировичем Цапком, котрий став для мене справжнім наставником, а тому із задоволенням працюватиму під його керівництвом.

Чекаємо поповнення в аспірантській родині НУБіП України!

 

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook