Урочистою Академією завершилися віншування 125-річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України

26 травня 2023 року
  Прекрасним завершальним акордом чотириденних віншувань університету з нагоди його 125-річчя стала Урочиста Академія. У актовій залі навчального корпусу №3 вона органічно поєднала і офіційну частину – виступ ректора НУБіП Станіслава Ніколаєнка та привітання численних гостей, – і концертну програму за участю викладачів кафедри культурології та талановитих студентів аматорів.

  Здається, всі цифри і факти, які сьогодні озвучив очільник університету, вже відомі кожному. Але викладені вони були не казенною мовою, а душевно. І цю славну історію університету, і його сьогодення сприймалося якось по-новому. Приємно було відчути себе співучасником подій – від князівських часів, козацької доби, і до героїчної історії сьогодення. Душу чи не кожного з присутніх сколихнуло фото тих, хто загинув на фронті, захищаючи незалежність України, і бажання підтримувати Збройні Сили України сьогодні й завжди.
  Святково сприймалися незаперечні факти – НУБіП є визнаним на міжнародній арені та посідає чільні місця в національних і міжнародних рейтингах. За останні роки демократичних перетворень бюджет університету зріс у 2,2 раза, сягнувши понад 6 мільярда гривень, середня заробітна плата збільшилася в 3,2 раза, відродились господарства, ефективно працюють наглядова рада, рада роботодавців, які спільними зусиллями з колективом системно поліпшують матеріальну базу університету.

 

 

  На завершення свого виступу ректор Станіслав Ніколаєнко побажав всім присутнім, всьому колективу, випускникам успіхів на шляху праці і нових відкриттів, Перемоги над ворогом, людського щастя, здоров’я, великих гараздів, а рідній Україні – миру, дружби і злагоди, успішного завершення війни!

 

  Потому слово для привітань мали почесні гості. Заступник глави Офісу Президента України Олексій Дніпров зачитав вітальну адресу колективу від Президента України Володимира Зеленського.

  Державний секретар Уряду Олександр Ярема привітав НУБіП з ювілеєм вручив Станіславу Ніколаєнку Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України, якою відзначений колектив вишу.
  Державний секретар міністерства освіти і науки України Максим Ярмистий озвучив вітання університету від міністра Оксена Лісового.

 

  Вітальне слово мали й наші іноземні друзі й партнери – ректор Варшавського університету наук про життя Міхал Засада, директор з інтернаціоналізації Гентського університету в Бельгії доктор Гоноріс Кауза, національний координатор Софійського університету Світлана Димитрова, заступник декана з глобальної взаємодії, професор аграрної освіти Університету штату Айова Девід Акер, декан сільськогосподарського коледжу Університету штату Пенсильванія Річард Рош, родина Воскобів зі Сполучених Штатів Америки

  Alma mater вітали й наші нинішні студенти і випускники, які зараз боронять Україну. Студент 3-ого курсу факультету землевпорядкування Руслан Топчан, який з 24-ого лютого пішов у Голосіївську територіальну оборону, потім воював у складі полку «Айдар», 5-го штурмовому полку на Донбасі, залишився без ніг, не втратив віру в життя. Звертаючись до присутніх у залі, попрохав: любіть університет! Його підтримав і випускник цього ж факультету Дмитро Барабаш, який нині на передовій.

 

 

 

  А у культурній частині Урочистої Академії на хвилі куражу прекрасно виступили солісти і творчі колективи кафедри культурології – і знані митці, і початківці. Танцювальний мікс «Доброго ранку, ми з України» виконали колективи «Колос», «Чарівність», «Чирлідинг», «Сузір’я ритмів». Заслужений артист України доцент кафедри культурології Віктор Кавун та ансамбль бального танцю «Чарівність» подарували композицію «Хай щастить вам люди добрі». Ювілейно-вітальну хвилю підхопив народний вокальний ансамбль «Октава» з «Київським вальсом». Яскраву «Польку-в’юнку» виконала лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів балетна група народного ансамблю пісні і танцю «Колос». Свій рідний університет привітав народний артист України, композитор, професор кафедри культурології Роман Рудий. Данило Волков, учасник мистецької студії «7 сходинок» і танцювальний колектив «Сузір’я ритмів» виконали інструментальну композицію «Puttin On The Ritz». Жоден ювілей університету не обходиться без виступу заслуженого працівника культури України професора Ярослава Михайловича. Вітала гостей і хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос». «Я Україну не покину!» – саме таку назву має авторська пісня студентки Олександри Клименко, подарована учасникам зібрання. Театральна студія «РАДОЩІ», наші майбутні абітурієнти, поставили репризу за поезією Тараса Шевченка «Мені однаково».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Родзинкою стали вірші народного артиста України Вадима Крищенка у його власному виконанні. «Вперед, побратими» – таким пісенним закликом звернувся до зали заслужений артист України Дмитро Андрієць.

  Апофеозом дійства стало масове виконання знаменитої «Червоної калини».

 

З днем народження, НУБіП, зі 125-річницею!

 

Пресслужба
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook