Підвищили кваліфікацію фахівці безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України

13 травня 2023 року
ФВМ НУБіП України
  З 1 по 12 травня 2023 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму дистанційно підвищували кваліфікацію фахівці безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України.

 

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

  • Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів. Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

  • Функціонування системи фармакологічного нагляду за ветеринарними лікарськими засобами.

  • Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

  • ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

  • Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

  • Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

  • Нормативно-законодавчі акти, що регулюють деякі питання державного контролю на період воєнного стану. Біотероризм. ризики спалахів сибірки та перспективи контролю захворювання в умовах війни з РФ. Глобальний ринок здоровя тварин. Стратегія "One Health" і проблема зоонозів.

  • Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів.

  • Порядок проведення аудиту та інспектування.

  • Особливості перевірки впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР на потужностях громадського харчування, розташованих у закладах осіти.

  • Особливості впровадження та перевірки процедур, заснованих на принципах НАССР на потужностях з виробництва кормів.

   Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

   Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

   Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

   У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

   

  Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання. 

Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту
на факультеті ветеринарної медицини
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook