Студентський науковий гурток "Моделювання і 3D-друк"

Робота гуртка

У п’ятий раз на базі кафедри комп’ютерних наук відбулася V Всеукраїнська науково-практична інтернет конференція студентів і аспірантів “Теоретичні та прикладні аспекти розробки комп'ютерних систем 2023”, і у п’ятий раз гуртківці приймали активну участь. Учасники гуртка виступали з доповідями:

Хамуда Мар'яна Олександрівна "ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ СИМУЛЯЦІЇ ОБ’ЄКТІВ"

 

Протягом року проводилися засідання гуртка «Моделювання і 3D-друк» (очно та дистанційно), в яких брали участь студенти 1 курсу спеціальності ІПЗ та магістри спеціальностей ІПЗ і КН. На засіданнях розглядалися програмні додатки для моделювання, засоби та методи 3D-друку. Було надруковано ряд моделей та деталей для нового 3D-принтеру. 3D-принтер було використано при написанні магістерської роботи.

Склад гуртка
У діяльності гуртка в 2019/20 уч.році активну участь приймають студенти спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення":
1. Савчук Володимир
2. Вєтрова Дар’я
3. Костенко Анна
4. Івашко Вікторія
5. Бейбудов Мстислав
6. Крупко Богдан
7. Кузіна Тетяна
8. Шпакович Вікторія
та студенти спеціальності 122 "Комп'ютерні науки":
 9. Скорик Антон

У травні 2021 року учасники гуртка 3D моделювання та друку Аліна Фуголь, Максим Фуголь та керівник гуртка Панкратьєв Віктор Олександрович на засіданні гуртка завершили імплементацію функції 3D-друку у програмне забезпечення. Тепер програма була остаточно протестована за мінімальних витрат часу.
Результати проведених досліджень були включені у бакалаврські роботи Аліни Фуголь та Максима Фуголь. 

         

Гуртківці готують 3D-принтер до тестування

На етапі підготовки до тестування кожен гуртківець пропонує для друку власну 3D-модель 

Налагоджування 3D-принтера (остання перевірка перед тестуванням)

Жваве обговорення з керівником майбутньої 3D-моделі

Налагоджування 3D-принтера (робочі моменти)

Процес тестування розпочався

Тестування 3D-принтера (перші друковані роботи)

У якості 3D-моделі обрано складний за формою об’єкт

 

Результатами тестування задоволені як керівник гуртка В.О.Панкратьєв, так і гуртківці

"А моя модель була б кращою!" 

 У квітні 2021 року учасники гуртка 3D моделювання та друку Аліна Фуголь, Максим Фуголь та керівник гуртка Панкратьєв Віктор Олександрович на зборах гуртка за допомогою апаратного забезпечення факультету ІТ, а саме 3D-принтера, проводили тестування 3D-редактора та налагоджування програмного забезпечення для дипломного проекту. Була перевірена функціональність додатку за допомогою 3D-принтера, встановленого в 15 корпусі. Було вирішене, що пізніше буде продовжено імплементацію функції 3D-друку в програмне забезпечення. Таким чином, програма була протестована без додаткових засобів, безкоштовно і за мінімальної витрати часу.
          Результати проведених досліджень були включені у доповідь на ІV Всеукраїнській науково-практичної інтернет-конференції студентів і аспірантів “Теоретичні та прикладні аспекти розробки комп'ютерних систем 2021”. За результатам проведення конференції Аліна Фуголь та Максим Фуголь зайняли 1 місце серед бакалаврів.

Диплом призера конференції
         
Диплом Фуголь Аліни та Фуголь Максима за І місце серед бакалаврів

     12 Листопаду 2019 року відбулося засідання гуртка "Моделювання i 3D-друк", на якому студенти обговорювали напрям своїх досліджень і розробок.

     Цього разу виступали Савчук Володимир, Вєтрова Дар'я, Костенко Анна та ін. Всі запитання, зауваження і пропозиції прийнято доповідачами до уваги. 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook