Навчатися цікаво – це навчати незвично

17 квітня 2023 року
 Сьогоденне навчання не може бути вчорашнім.
Щоб здобувач вищої освіти отримав всебічні компетентності,
то і навчання має бути орієнтоване на особистість...
 

На очному лабораторному занятті з дисципліни “Технологія виробництва продукції бджільництва” професор Микола Гаврилович Повозніков та асистент Анастасія Вікторівна Видрик дали нам змогу практично освоїти методи переробки воскової сировини на пасіці.

Відразу хочеться сказати що посмішки на фото були дійсно щирими, адже усі мої одногрупники були зацікавлені та задіяні до процесу отримання воску.
Перед початком роботи нас ознайомили із правилами техніки безпеки та впродовж усього процесу викладачі слідкували за правильністю виконання різних операцій.
 
На першому етапі технології ми підготували воскову сировину із вибракуваного сушнику, відділивши стільники від рамок. Назбиравши достатню кількість маси для переробки ми перейшли безпосередньо до витоплювання воску на паровій воскотопці.
 
 
 
 
 
 
Вихід воску та його якість залежать переважно від підготовки переробленої сировини, використовуваних для цього води і посуду та інших факторів. Отриманий пасічний віск використають для виробництва вощини.
Під час заняття, в процесі плідної праці, ми спілкувалися, дискутували, а що найбільше мені сподобалося, то це створена невимушена атмосфера.
 
 
По закінченню пари Микола Гаврилович пригостив нас запашним медом з Голосіївської навчально-дослідної пасіки.
В'ячеслав Дикало,
студент 2 групи 3 курсу,
факультет тваринництва та водних біоресурсів
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook