На базі Ірпінського фахового коледжу НУБіП України відбувся круглий стіл з теми «Молодь у світі особливих викликів»

13 квітня 2023 року

     13 квітня 2023 року за підтримки ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка та за ініціативи директора Ірпінського фахового коледжу Дмитра Костюка з метою налагодження якісного двостороннього зв’язку відбулася зустріч Сенату студентської організації університету та Студентської ради коледжу.

     Представники студентського самоврядування коледжу провели засідання за круглим столом з теми «Молодь у світі особливих викликів» за участі делегатів Сенату студентської організації НУБіП України на чолі з Олександром Вертелецьким, в.о. голови Сенату. Обговорення найактуальніших для студентської спільноти питань і визначення стратегії їх вирішення в умовах воєнного часу стало головною метою круглого столу.

  

     Під час зустрічі гості ознайомились з територією коледжу, навчальними корпусами, актовою та спортивною залами, а також оглянули відновлені приміщення, що зазнали пошкоджень та часткових руйнувань під час російської окупації міста. На жаль, одним із викликів під час зустрічі став сигнал оповіщення «Повітряна тривога». Перебуваючи в укритті, учасники заходу продовжили спілкування, до якого приєднались студенти коледжу.

 

     Олександр Вертелецький, в.о. голови Сенату студентської організації, поділився досвідом роботи у НУБіП України та звернув увагу учасників на те, що керівник студентської організації відіграє важливу роль у формуванні молодіжного осередку закладу освіти. Про ефективність роботи в умовах воєнного часу, роль студентського самоврядування та студентського активу у формуванні особистості кожного студента – йшла розмова на зустрічі з представниками Сенату.

 

 

     Ангеліна Міколенко, голова студентської ради коледжу, після завершення повітряної тривоги ознайомила присутніх з роботою студентського самоврядування коледжу. Вона підкреслила, що обрана тематика круглого столу не є випадковою, проблеми та виклики, з якими стикається молодь в умовах воєнного стану, потребують вирішення. Нові умови, які нам диктує сьогодення, стали новим поштовхом для впровадження якісних змін, креативних ідей та реалізації нових проєктів. Ангеліна зауважила, що важливо почути, обговорити та перейняти досвід колег для подальшого розвитку студентського самоврядування.

 

     Анастасія Степанюк, член навчально-наукового сектору, ознайомила присутніх з роботою даного сектору, а саме: організацією та проведенням науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів, конкурсів, інтелектуальних змагань.

 

     Дар’я Шевченко, голова сектору з питань культурно-масової роботи та фізичного виховання, розповіла учасникам круглого столу про напрям діяльності сектору, представники якого виступають співорганізаторами концертів, культурно-масових, виховних та розважальних заходів, флешмобів, квестів, спортивних змагань. Також, голова сектору підняла питання щодо мотивації студентів до активної участі у різноманітних заходах, що проводяться у коледжі.

 

     Віталіна Курош, член інформаційного сектору та з питань зовнішніх зв’язків, поділилася реалізованими проєктами та звернула увагу на те, що діяльність даного сектору є особливо важливою, адже він займається наповненням інформаційного простору коледжу, забезпечує взаємозв'язок студентів та органів студентського самоврядування, інформує про проведення заходів, які відбуваються в закладі освіти.

 

     Роман Ситник, голова сектору волонтерського руху, розповів про волонтерську роботу студентів коледжу у благодійних акціях, допомогу притулку тварин, плетіння сіток та інший вклад у ПЕРЕМОГУ.

 

     Спілкування відбулося в дружній атмосфері, захопливо та конструктивно. Доповідачі відповіли на актуальні запитання. Учасники зустрічі намітили подальші напрямки співпраці.

     Організатори зустрічі ознайомили делегацію із містом-героєм Ірпенем у якому знаходиться їх заклад освіти. Учасники круглого столу відвідали центр міста, зокрема виставку полеглих воїнів України. Біля зруйнованого окупантами будинку культури пригадали як відбувалась оборона міста-героя Ірпеня, побачили наслідки російської агресії. Гостям показали також зруйнований росіянами ірпінський стадіон «Чемпіон» та ТРЦ «Жираф».

 

     На завершення зустрічі у коледжі відбулася товариська гра з волейболу між студентськими командами Ірпінського фахового коледжу та Сенатом студентської організації, яка пройшла в дружній атмосфері. Кожна з команд виявила неабияку волю до перемоги, але більш успішною була гра команди Ірпінського фахового коледжу, яка й здобула перемогу.

 

 

     Результатом зустрічі стало не тільки вирішення багатьох поточних питань, пов'язаних з викликами сьогодення та студентським життям, а й усвідомлення того, наскільки важлива думка кожного студента. Подібні заходи об’єднують та надихають. Такий обмін досвідом дуже неоціненний та важливий для забезпечення розвитку студентського самоврядування в напрямку інновацій Європейської інтеграції.

     Ми щиро вдячні ректору університету, академіку Національної академії педагогічних наук України, доктору педагогічних наук, професору Станіславу Ніколаєнку за допомогу, постійну підтримку та вагомий внесок у нашу спільну роботу. Сподіваємося на продовження співпраці між коледжем та університетом.

Наталія Федосєєва,

заступник директора з виховної роботи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook