Мода на здорове харчування: Їжа має бути не тільки смачною, але й корисною
В січні місяці 2015 року відбулось ряд зустрічей з магістрами, аспірантами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і фахівцями Концерну «Bears Food Ingredients» співпрацю з яким факультет нараховує чимало років.
Новизна співпраці полягає не лише в підготовці висококваліфікованих фахівців , а і в тому, що харчові рішення є результатом застосування комплексу інструментів:
- Впровадження "ноу-хау"
- Диференціація існуючих і впровадження нових продуктів для створення оригінальних технологічних рішень
- Удосконалення технології виробництва і зберігання продуктів агропромислового комплексу
- Створення нових та унікальних продуктів для здоров’я
- Впровадження і технологічний супровід нових продуктів і технологій на підприємствах агропромислового комплексу
- Навчання і підвищення кваліфікації
Спеціалістами факультету і Концерну розроблені принципово нові технологічні рішення для продуктів «нового покоління», в яких поєднані як технологічні тік і дієтичні якості:
- високі смакові характеристики;
- виражені лікувально-профілактичнівластивості;
- дієтичні якості – за рахунок мінімального змісту жиру і повної відсутності сахарози та ін.
Нові розробки представлені в трьох галузях харчової промисловості:
- м’ясопереробної
- молочної
- хлібокондитерської
і покладені в основу заявок на патенти, написанню наукових статей, виконанню магістерських робіт та підготовки кандидатських та докторських дисертацій.
Але самим значимим сьогодні результатом співпраці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК і Концерну «Bears Food Ingredients» є працевлаштування випускників , плідне партнерство та надання можливості професійного вдосконалення.