Міжвузівська науково-практична конференція, присвячена 125-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України

8 квітня 2023 року

На відділенні бухгалтерських та туристичних дисциплін відбулася міжвузівська науково-практична конференція «Освіта, наука і виробництво – основа розбудови і розвитку економічної системи країни в умовах війни та післявоєнного відновлення», присвячена 125-річчю базового університету нашого коледжу і провідного вищого навчального закладу нашої країни –    Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

Участь у роботі конференції взяли понад 50 учасників із 17 навчальних закладів всієї України. Особливо приємно відзначити участь студентів із коледжів-побратимів та базового університету. 

Для участі в роботі конференції також були запрошені провідні стейкхолдери. Зокрема, цікаву доповідь презентувала керівниця Мукачівського відділення ПАТ «Ощадбанк» Мар’яна Русінко. Змістом доповіді були питання, що стосувалися розвитку ринку банківських послуг України та особистої фінансової грамотності. Студенти взяли активну участь в обговоренні: цікавилися актуальними умовами сучасного кредитування, формування ставок по депозитних операціях та умовами працевлаштування.

Серед студентських доповідей варто відзначити роботи Яни Лященко, студентки групи ФК-31, яка в  своїй презентації  розкрила структуру та принципи побудови фінансової системи країни, Мирослава Гарапка –  розповів присутнім про особливості формування доходів та видатків Державного бюджету. Цікаву аналітику щодо показників функціонування системи державних фінансів розкрив Святослав Медвідь. Студентка групи БО-32 Лілія Хаща проаналізувала діяльність фермерських господарств в Україні, а Катерина Шпаківська деталізувала особливості складання і подання фінансової звітності суб’єктами господарювання. Про важливість реклами в перспективній для нашого регіону туристичній галузі розповів Іван Нефедченко, студент групи ОТГ-31. Наприкінці конференції до присутніх було доведено інформацію про випускників відділення, котрі зараз боронять нашу країну від агресора і можливість долучитися до допомоги їм, яку здійснює відділення, адже перемога –  це спільна справа, до якої має долучитися кожен.

Підбиваючи підсумки, варто зазначити, що подібні наукові заходи дозволяють поліпшити рівень фахової підготовки студентів та налагодити партнерські відносини з іншими навчальними закладами. За результатами конференції, буде сформовано збірник тез конференції і розміщено у вільному доступі на сайті коледжу. 

Організаційний комітет вдячний всім, хто долучився до роботи конференції, бажає всім мирного неба і перемоги!

Ігор Грубінка,

завідувач навчально-виробничої практики


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook