Запрошуємо долучитися до участі у НУБіП Biodiversity Challenge разом з найкращими університетами Європи!

22 травня 2023 року

  На форумі Асоціації Європейських університетів наук про життя (Association for European Life Science Universities) (Литва, 2022), членом якої є НУБіП України було визначено, що одним із основних завдань сьогодення є збереження та попередження втрати біорізноманіття. Тому Університет спільно з 16 найкращими Університетами Європи долучився до участі у ICA Biodiversity Challenge (ICA Bioblitz 2023), куратором якого є Університет Вагенінгена (Wageningen University and Research, WUR, Нідерланди).
  Запрошуємо студентів, науково-педагогічних працівників, жителів Голосіївського району та всіх бажаючих долучитися до НУБіП Biodiversity Challenge, який стартує 22 травня 2023 року у Міжнародний день біологічного різноманіття.

  Співробітники кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності і кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики факультету захисту рослин, біотехнологій та екології є організаторами заходу в нашому університеті.
  Bioblitz – це біологічна інвентаризація або біологічний перепис всіх видів живих організмів, які живуть на певній території. Основна мета –визначити загальну кількість видів у визначеній локації. За допомогою сучасних технологій досить легко визначити вид живого організму, використавши застосунок на мобільному пристрої. Для цього потрібно зробити лише якісне фото та завантажити його.

  Метою заходу є об’єднання зусиль європейських університетів підвищити обізнаність суспільства про біорізноманіття та популяризувати необхідність його збереження. Крім цього, Bioblitz є свого роду змаганням між 17 університетами у пошуку 1000 видів живих організмів на території свого кампусу (університетського містечка).

  Саме тому ми оголошуємо НУБіП Biodiversity Challenge, який відбудеться у період 22 травня – 30 червня 2023 року та має на меті об’єднати співробітників, студентів та інших жителів Голосіївського району. Для того, щоб дізнатися більше про природу та біорізноманіття на території студентського містечка університету, ми організовуємо екскурсії на природу, підрахунок видів та запрошуємо всіх відвідати презентації і навчальні стенди.
  Все буде відбуватися у вигляді Турів на природу – Голосіївський ліс та всі найближчі локації, які ми обрали в межах території університету. Приєднуйтесь до цікавих екскурсій на природу та внесіть свій вклад у нашу спільну перемогу у змаганні! Всі зацікавлені студенти та співробітники НУБіП можуть зареєструватися для участі у проєкті заповнивши форму http://surl.li/fwlsg
  Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти мети та здобути перемогу, проте найважливішим є вдосконалення особистих навичок дослідження природи за допомогою різноманітних засобів.
  Чекаємо всіх, тому що кожна людина важлива для реалізації нашого проєкту! Здобудьте незабутні спогади разом з Bioblitz та НУБіП Biodiversity Challenge!


Алла Клепко, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності,
Анна Сальнікова, старший викладач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook