Відбулася відкрита лекція доцента кафедри глобальної економіки Лариси Михальчишиної

24 березня 2023 року
НУБіП України

   Необхідність підвищення рівня вищої освіти потребує розробки нової стратегії і тактики викладання, що в свою чергу вимагає перегляду підходів до роботи тих, хто забезпечує навчальний процес, в першу чергу – до викладачів.
   Постійне удосконалення методики викладання дисциплін, передбачених робочими планами університету повинно супроводжуватися педагогічним контролем і, насамперед, проведенням відкритих занять. Вони є невід’ємним елементом методичної діяльності викладача, а також компонентом атестації науково-педагогічних працівників, що проводиться з метою активізації їх творчої професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, якісної роботи, підвищення відповідальності за результати навчання.
    Відкриті заняття проводяться відповідно до розкладу навчальних занять та графіку проведення відкритих занять професорсько-викладацьким складом університету з метою обміну досвідом, надання допомоги викладачам в організації занять і методиці їх проведення.
    На виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять 24 березня 2023 року відбулася відкрита лекція к.е.н., доцента кафедри глобальної економіки Лариси Михальчишиної з дисципліни «Економіка рибогосподарських підприємств» для студентів 4 курсу і 3 курсу скороченого терміну навчання ОС «Бакалавр» спеціальності 207 «Водні біоресурси і аквакультура». Тема лекції: «Необоротні і оборотні засоби рибогосподарських підприємств».

   Відкрита лекція була проведена згідно розкладу занять на 1 парі дистанційно з використанням платформи Zoom. Заняття відвідали викладачі кафедри глобальної економіки: завідувач кафедри, д.е.н., професор Вдовенко Н.М., д.е.н. професор, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваша С.М., д.е.н., професор, декан економічного факультету Діброва А.Д., доценти Кірейцева О.В, Косяк О.Є., асистент Павленко М.М. та відповідальна від економічного факультету для здійснення контролю за якістю навчання, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Костюк В.А.

   Лекція розпочалась вчасно, студенти були ознайомлені із темою заняття, його основними питаннями, списком рекомендованої літератури. Лектор окреслила мету і завдання лекційного заняття, зв'язок із попереднім матеріалом та наступними темами дисципліни.

    Під час лекційного заняття викладач детально ознайомила здобувачів вищої освіти з основними поняттями теми: капітал, майно, активи, засоби, фонди; визначила їх спільні риси та критерії розмежування. Детально розглянула поняття, класифікацію та види оцінки основних засобів, сутність та зміст їх зносу і амортизації, порядок розрахунку амортизаційних відрахувань.

   Викладення лекційного матеріалу супроводжувалось мультимедійною презентацію. Матеріал викладався у доступній для студентів неекономічної спеціальності формі, студенти приймали активну участь в обговоренні питань теми заняття.

  

   Після проведення відкритого лекційного заняття відбулося його обговорення на кафедрі. Усі присутні на даному заході відзначили, що заняття проведено на високому науковому та навчально-методичному рівні згідно навчального плану і програми навчальної дисципліни, з дотриманням логічного зв’язку із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін. Відмітили також високий науковий рівень володіння лектора матеріалом дисципліни, уміння зацікавити та активізувати роботу студентів. Лекція була інформативною та змістовною, мали місце посилання на законодавчі та нормативні акти, дані Держстату України. Спостерігалась спрямованість на досягнення мети викладання навчальної дисципліни. Матеріал викладений в логічній послідовності, зрозуміло і доступно для сприйняття студентами. Висновки та підведення підсумків дали можливість досягти поставленої мети.

Олена Кірейцева,
доцент кафедри глобальної економіки
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook