На засіданні кафедри цивільного та господарського права розглянули проєкти освітніх програм для здобувачів вищої освіти 2023 року вступу

21 березня 2023, 22:46

      15 березня 2023 р. відбулось засідання кафедри цивільного та господарського права юридичного факультету.

 

     Одним із питань порядку денного засідання було визначено оновлення освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» для вступників 2023 р.

     Гаранти освітніх програм (доц. Лілія Панькова і доц. Марина Дейнега) представили на розгляд кафедри проєкти освітніх програм для здобувачів вищої освіти 2023 року вступу, з урахуванням нових, прийнятих у 2022 р., Стандартів вищої освіти зі спеціальності 081 «Право». Гаранти особливу увагу звернули на мету, особливості та унікальність освітніх програм, провели детальний аналіз навчальних планів, представили результати обговорення освітніх програм здобувачами вищої освіти, а також запропонували напрями удосконалення програм, висунуті проєктними групами.

   Гарант освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доц. Лілія Панькова ознайомила членів кафедри  з пропозиціями, які надійшли у ході обговорення програми. Наголосила на необхідності узгодження остаточного формулювання особливостей освітньої програми. Крім цього, у зв’язку із запровадженням нового Стандарту вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, галузі знань 08 «Право», спеціальності 081 «Право», необхідно оновити Матриці відповідності визначених Стандартом результатів навчання та компетентностей НРК. Окремо доповідачка зупинилась на питанні оновлення сторінки кафедри на сайті НУБіП України.

    Гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти доц. Марина Дейнега ознайомила присутніх з результатами анкетування магістрів щодо якості підготовки за освітньою програмою, акцентувала увагу на підвищенні якості практичної підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня.

     В обговоренні освітніх програм взяли участь проф. Олексій Піддубний, доц. Інна Горіславська, доц. Вікторія Бажанова, доц. Анна Коваль, а також аспіранти кафедри цивільного та господарського права.

     Колективом кафедри цивільного та господарського права окреслено ряд пропозицій щодо удосконалення освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» й одноголосно підтримано пропозицію щодо представлення проєктів освітніх програм до розгляду і затвердження на вченій раді юридичного факультету.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook