Виробнича практика на базі Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК для студентів 6 курсу

10 березня 2023 року
  Відповідно до наказу проректора з науково-педагогічної роботи «Про направлення на виробничу практику» від 30.12.2022 р. №1923 «С» та службового листа з факультету ветеринарної медицини від 05.01.2023 р. студенти 6-го курсу (спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза») у період з 9 січня по 25 лютого 2023 року успішно пройшли виробничу практику у наукових підрозділах Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК.

  Юлія Коляда та Лисюк Владислав проходили практику у науково-дослідному відділі мікробіологічних досліджень під керівництвом доктора сільськогосподарських наук Тетяни Мельничук.

  Студенти-практиканти ознайомилися з методами мікробіологічних досліджень, брали участь у приготуванні поживних середовищ, знезараженні лабораторного посуду, працювали в боксах, освоїли основні принципи діагностики мікроорганізмів на поживних середовищах.
  Проходження практики для Ірини Додух та Анни Пилюк у науково-дослідному відділі моніторингу безпеки продукції АПК забезпечила кандидат наук, старший дослідник Світлана Мідик. Під її керівництвом студенти ознайомилися з принципами газохроматографічних методів досліджень при визначенні показників якості харчової продукції та сировини.

 

  Студенти на практиці відпрацювали титрометричні методи досліджень олій та олійно-жирової продукції.

  Здійснювали підготовку проб для досліджень насіння олійних культур під керівництвом провідного інженера Ірини Дзядевич.

  Із спеціалістом з багаторічним досвідом Наталією Марковською студенти ознайомилися з принципами аналізування на атомно-емісійному спектрофотометрі при визначенні елементного складу ґрунтів, добрив та сільськогосподарської продукції і сировини.

  Разом із старшим науковим співробітником, хроматографістом Ольгою Земцовою засвоїли принципи роботи газового хроматографа з мас-спектрометричним детектором, основи калібрування приладу, етапи підготовки проб харчових продуктів, рослинної сировини, олій та ґрунтів для визначення залишків пестицидів. Бібліотека приладу налічує понад 900 компонентів.

  Студенти Мекан Хасанов та Христина Собко проходили виробничу практику у науково-дослідному відділі моніторингу якості продукції АПК, де під керівництвом старшого наукового співробітника Наталії Дудченко опанували методики визначення жиру на апараті Соксклета, показники якості молока ультразвуковим методом; методи відбирання проб та органолептичного оцінювання свіжості м’яса, м’ясної сировини, а також практично закріпили методи, які вони вивчали на факультеті ветеринарної медицини.

  Усі студенти-практиканти були старанні, дисципліновані, відповідальні, регулярно відвідували базу практики, опанували необхідні методики досліджень та набули корисного досвіду в акредитованій за ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 лабораторії.


Світлана Мідик,
завідувач науково-дослідного відділу
моніторингу безпеки продукції АПК
Української лабораторії якості і безпеки
продукції АПК НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook