Екскурсія студентів-фінансистів до Музею історії Національного університету біоресурсів і природокористування України

9 березня 2023, 17:00
    8 березня 2023 року Музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України гостинно відчинив двері для студентів 2 курсу-СТ спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".  Директор музею – Марія Поливач радо вітала нас разом з куратором, доцентом кафедри фінансів Лемішко О.О., і провела цікаву екскурсію.
     У наступному, 2024 році, Музей історії університету відсвяткує 60-річчя зі дня свого заснування. Музей становить вагому частину державного Музейного фонду України. Сьогодні Музей активно задіяний у життя університетської громади, формує її культурне та освітянське середовище, досліджує і популяризує історію нашого університету.
    Під час відвідування Музею, ми усвідомили, що 125-річна історія Національного університету біоресурсів і природокористування України, беззаперечно, є унікальною! Результати досліджень, які проводилися і проводяться в університеті, дозволили закріпити пріоритет української науки на напрямах, що є знаковими для нашої держави. На сторінках історії наукової діяльності НУБіП України записано, що вчені університету виконують наукові дослідження у тісній співпраці з науковими установами Української академії аграрних наук та Національної академії наук України, навчальними закладами і дослідними станціями, науковими центрами та науково-виробничими об’єднаннями, заводами й іншими виробничими структурами. У НУБіП України сформувалися і набули міжнародного визнання відомі наукові школи, які очолювали вчені непересічного характеру.

    Історію творять люди, а громадська позиція і викладачів, і студентів університету є найдієвішою зброєю у боротьбі за нашу державу. Ректор нашого університету Станіслав Ніколаєнко підкреслював, що студентство – це та сила, яка завжди прагне змін до кращого. До кращого прагнув і наш Устим Голоднюк- студент ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» - Герой Небесної Сотні. Пам’ятаємо і вшановуємо і його, і всіх Героїв Небесної Сотні, а також всіх членів університетської родини - нашіх хоробрих героїв-незламних захисників, що загинули за українську землю! Герої не вмирають! Наш Музей достойно зберігає пам'ять про події і учасників Славетної історій України, її сучасних подій. Дякуємо, університетський музей!
    Наповненість музейного фонду НУБіП України є вельми цікавою, експонати містять унікальний науковий та соціально вагомий потенціал, позитивно позначаються на формуванні світогляду студентства університету, та його життєвій позиції. Під час екскурсії ми стали рівноправним учасником культурного діалогу.
     
Ми, студенти групи ФІК-СТ-2 курс, щиро дякуємо керівництву НУБіП України та директору музею – Марії Поливач за важливу і безцінну справу - розвиток університетського музею! Дякуємо за цікаву чудову екскурсію!
 
Олена Мойсієвич,
студентка 2 курсу скороченого теоміну

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook