Академічна мобільність в рамках співробітництва між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Державним Університетом штату Айова (США)

4 березня 2023 року

Багато чого не зробиш, поки не вивчишся.
Але багато треба зробити, щоб навчитись.
Конфуцій

  У сучасному суспільстві освіта і знання вже стали транскордонним та транснаціональним явищем, оскільки формування єдиного світового освітнього простору відбувається через зближення підходів різних країн до організації освіти, а також через визнання документів про освіту інших країн. Спільний освітній простір сприяє зростанню мобільності студентів і науково-педагогічних працівників, а, власне, академічна мобільність є необхідною умовою формування самого спільного освітнього простору. У свою чергу, розвиток академічної мобільності сприяє вдосконаленню освітніх технологій, виходу української освіти на світовий рівень, інноваційний розвиток університетської науки й інтеграції з виробництвом тощо.

  На виконання положень наказу №640 від 11.09.2020 р. Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів Інна Курбатова продовжила роботу щодо партнерства між НУБіП України і Коледжем сільського господарства та наук про життя Державного Університету штату Айова (США). Завдяки успішному співробітництву з адміністраторами і професорсько-викладацьким складом з обміну студентів між двома закладами вищої освіти України і США Інні Курбатовій вдалося здійснити поїздку до американського Коледжу, а студентка спеціальності 204 – «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» ОС «Бакалавр» Щербакова Марія стала першою в Україні одержувачкою стипендії «Stefan and Kateryna Dwojak» ISU-Ukraine Exchange Program.

  Стефан «Стів» та Катерина Двояк – розробили фінансову підтримку у сприянні ефективній програмі обміну студентів і НПП між Україною та Університетом штату Айова і вже цього року студентка розпочала стажування у Коледжі сільського господарства та наук про життя Університету штату Айова.

  Марія наразі проходить п’ятимісячне студентське стажування в цьому Університеті на зоотехнічному факультеті під керівництвом Dr. Gail Carpenter і Dr. Nikki Ferwerda. Під час свого стажування Марія буде залучена до вивчення питань утримання кобил, нагляду за лошатами та догляду за новонародженими; аналізуватиме режими годівлі різних статево-вікових груп коней та їх генетичний потенціал. Крім того, наша студентка в подальшому буде долучена до управління молочною фермою та її оцінкою, а також отримає практичний досвід стосовно утримання та благополуччя телят.
  Під час робочого візиту в Університет штату Айова професор Інна Курбатова провела ряд лекційних занять, а також розповіла американським студентам про складні воєнні часи в яких перебуває незламна Україна внаслідок повномасштабного вторгнення країни-агресорки, про «поранену», але «живу» освіту і науку; про мужніх, вільних і нескорених українців!

  Висловлюємо щиросердну подяку громадянам США за підтримку нашої країни, адміністрації Університету штату Айова: Jody Cornell, Don Beitz, David Acker, Shelley Taylor та всім співробітникам за гостинний і теплий прийом, за дружнє співробітництво і всебічне сприяння розвитку українсько-американських відносин у сфері «освіта-наука».

  Тримаймо освітянський та науковий фронт, віримо в ЗСУ!!!

 

Людмила Зламанюк,
помічник декана з міжнародної діяльності

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook