КОНКУРС-ЗАХИСТ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАН КИЇВЩИНИ

21 лютого 2023, 14:46
ФВМ НУБіП України

   20 лютого 2023 року відбувся п’ятий день конкурсних змагань ІІ (обласного) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України для юних дослідників секції «Зоологія» наукового відділення хімії та біології. Засідання проходило онлайн, координувала роботу Ірина Соловйова. Оцінку робіт та доповідей учнів здійснювало журі у складі голови, доктора біологічних наук, професора кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігоря Калініна та членів журі: кандидата біологічних наук, доцента кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів вище названого університету Івана Митяя та кандидата сільськогосподарських наук, асистента кафедри екології та зоології ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергія Карлащука.

   Юні зоологи Київщини презентували свої перші наукові дослідження, пов’язані з вивченням інвазійних захворювань, характерних для людини та водойм регіону, біології капустяної совки та заходи з обмеження її чисельності, періодичності генерацій хруща травневого західного методом визначення щільності популяції, універсальних технологій утримання бджіл.

 

 

 

 

   Під час виступів учнів з доповідями всі учасники активно задавали питання і кожен виступ переростав у маленьку наукову дискусію. Члени журі відзначили високий рівень науково-дослідницьких робіт учасників, їх актуальність та практичну цінність для нашого регіону.

   На завершення, голова журі Ігор Калінін оголосив результати конкурсу, привітав усіх учасників та запросив на День відкритих дверей, який буде проведено на факультеті ветеринарної медицини. Маємо надію, що найактивніші школярі-зоологи згодом прийдуть на навчання до нашого університету і зокрема на факультет ветеринарної медицини.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!
ПЕРЕМОГИ Й МИРУ УСІМ НАМ!

Завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин
імені академіка М.Ф. Гулого, професор Віктор Томчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook