Кучерук Марія, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька, взяла участь в роботі Всесвітньої виставки органічних продуктів

19 лютого 2023, 20:07
ФВМ НУБіП України

   З 14 по 17 лютого 2023 року відбулась провідна світова виставка органічних продуктів харчування. Міжнародна платформа стала місцем зустрічі органічного сектору з усього світу, що проходить щороку в Нюрнберзі. 

   Міжнародна виставка натуральних та органічних засобів є важливою діловою подією для галузі, а також місцем зустрічі та можливістю для позиціонування. Недарма виставка є щорічним майданчиком, де пропозиція відповідає попиту – як відвідувачів, так компаній-експонентів. Це можливість для  виробників представити свою компанію та продукти усьому співтовариству, одночасно спостерігаючи та аналізуючи ринок та позиціонуючи себе для конкуренції.

   BIOFACH використовується для створення іміджу компаній, що виробляють та реалізують продукцію, а також усіма зацікавленими сторонами. З більш ніж 400 представниками ЗМІ з більш ніж 20 країн та великими повідомленнями у ЗМІ виставковий дует пропонує потужну PR-платформу.
   Конгрес БІОФАХ надає велику інформацію про органічний сектор. Наприклад, конгрес інформує про поточні події у секторі натуральної косметики. З 2022 року понад 5000 учасників конгресу отримали інформацію на 110 окремих заходах.

   Як завжди, всі виставлені органічні продукти сертифіковані відповідно до органічного регламенту ЄС або директив про акредитацію IFOAM. Вже 10-й рік поспіль органічні виробники об’єднуються в рамках Національного павільйону, щоб презентувати органічний потенціал України.

   23 українські компанії-учасниці Павільйону будуть представляти свою продукцію на площі 188 м2 (стенд 4А-511 та 4А-405). Вони продовжують працювати під час війни та постачати органічну продукцію, зокрема продукцію з вищою доданою вартістю.
   Асортимент презентованої продукції українських компаній складається з органічних заморожених та сублімованих ягід, концентрованих фруктових соків та пюре, соняшникової олії, пастили, дитячого органічного харчування, корисних снеків, сухих сніданків, зернових, горіхів, біопрепаратів. На виставці відбулося ряд ділових зустрічей та проведено перемовини щодо майбутньої співпраці фермерів, переробників та ритейлу.

   Учасники національного павільйону висловили вдячність Тарасу Висоцькому - першому заступнику Міністра аграрної політики та продовольства України, Міністерству аграрної політики та продовольства України за щоденну підтримку наших органічних виробників впродовж трьох днів виставки.  

   Цьогорічний Національний павільйон України організований Офісом з розвитку підприємництва та експорту, Дія; у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Органічна Україна, асоціацією Ukrainian Berries Association та Органічна ініціатива за підтримки ЄС та уряду Німеччини через програму міжнародної співпраці EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСПу партнерстві з GIZ Ukraine, ЄБРР: консультації для малого бізнесу в Україні за фінансування Швейцарії, швейцарсько-українськими програмами Quality FOOD Trade Program та IFOAM - Organics International та проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA).

   Під час сесії "Україна: рік від початку війни - інноваційна сила органічних фермерів і глобальні стратегії підтримки" на BIOFACH було представлено нове відео — 12-хвилинний фільм про сучасний стан органічного сільського господарства в Україні https://www.youtube.com/watch?v=V1NoZ6Fg8SI
   Реалії й сподівання! Віра в нашу незламність і перемогу на всіх фронтах.

Елізабет Рюгг, стратегічний експерт AFC Agriculture & Finance Consultants GmbH; Анастасія Білич, директор з маркетингу ТОВ «Арніка Органік»

Доктор Стефан Дрессманн, керівник проекту Німецько-українське співробітництво Organic Farming (COA); Олександр Каліберда, експерт Німецько-українського співробітництва в органічному сільському господарстві;  Андрій Ремізов, директор Державної установи «Офіс сприяння підприємництву та експорту»; Віктор Шуткевич, офіцер Національної програми Посольство Швейцарії в Україні

Олена Корогод (Березовська), президент Органічна Україна, ГО; Євген Милованов, голова правління Organic Federation of Ukraine; Амос Рамзауер, генеральний директор Agriprotein GmbH

Євгенія Ющенко, президент Біодинамічної асоціації України; Олена Манзюк,  провідний фахівець із сертифікації та якості ТОВ "Органік Стандарт".

   Слід зазначити, що зустріч була дуже плідною, виникло ряд ідей для співпраці. Організатори виставки побажали всім успіхів і натхнення в розвитку сфери виробництва якісних і безпечних органічних продуктів! 

 

Марія Кучерук, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook