Підготовка до Дня відкритих дверей, ліквідація академічної заборгованості та атестація аспірантів на порядку денному вченої ради факультету землевпорядкування

17 лютого 2023 року
  16 лютого 2023 року відбулося лютневе засідання вченої ради факультету землевпорядкування, на якому були розглянуті важливі питання життєдіяльності факультету.

  У порядку денному першим питанням була доповідь секретаря рейтингової комісії факультету землевпорядкування, доцента кафедри управління земельними ресурсами Руслана Тихенка про роботу виконану науково-педагогічними працівниками факультету протягом 2021-2022 навчального року і навчально-дослідну роботу за 2022 календарний рік. Так, загальний коефіцієнт рейтингу по структурному підрозділу склав 1,86. Детально секретар рейтингової комісії представив індивідуальні показники рейтингу науково-педагогічних працівників, порівнюючи їх з минулорічними.

  У другому питанні був заслуханий звіт відповідального за проведення відкритих лекцій на факультеті. Протягом осіннього семестру на факультеті було проведено 8 відкритих лекцій. Роботу лекторів високо оцінили студенти 46-48 балів (з 50 допустимих), викладачі та завідувачі кафедр (94-97 балів з 100), що може свідчити про високий професійний рівень проводять лекційних занять з використанням технологій, методів та прийомів унаочнення матеріалу, згідно останніх тенденцій.
  Потому декан факультету Тарас Євсюков доповів про результати роботи Екзаменаційної комісії з проведення захисту магістерських кваліфікаційних робіт у студентів освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС «Магістр» зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», яка згідно наказів ректора працювала протягом 17-23 листопада 2022 року (https://nubip.edu.ua/node/117678). Загалом до захисту магістерських кваліфікаційних робіт було допущено 63 студента, з них 47 студентів денної форми навчання та 16 студентів заочної. З оцінкою «добре» захищено 26 робіт, «відмінно» – 37. Всім здобувачам присвоєно ОС «Магістр» зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Декан звернув увагу на позитивні моменти у роботі. Так, масований ракетний удар 17 листопада та відсутність зв’язку й електроенергії завадили вчасному початку, проте обраний очний формат захистів дозволив успішно їх провести. Крім того, Дар’я Коломієць, Ірина та Наталія Немченки, Віталіна Гузь та ін. магістри повернулись на захист з-за кордону.

  Наступним питанням став звіт декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова про результати екзаменаційної сесії 2022-2023 навчального року і стан ліквідації академічної заборгованості здобувачами. Зокрема він відзначив, що за результатами сесії є студенти, які мають заборгованості з окремих дисциплін. На жаль, є й першокурсники. Наразі активно триває ліквідація академічної заборгованості здобувачами. Наставникам академічних груп необхідно звернути на цю ситуацію увагу.
  Важливим питанням порядку денного став звіт з профорієнтаційної роботи. Завідувачі кафедр доповіли про проведену роботу протягом січня-лютого 2023 року. Декан факультету звернув увагу членів вченої ради на те, що 04 березня 2023 р. о 1000 год (https://nubip.edu.ua/node/121325) відбудеться День відкритих дверей на факультеті землевпорядкування (посилання: https://nubip-edu-ua.zoom.us/j/84502235654?pwd=Z0JKSXlPYmpsRFJmaXhISzJtNUJKZz09) тому потрібно працівникам факультету зосередити увагу саме на проведенні профорієнтаційної роботи серед школярів, випускників коледжів та технікумів та запросити їх на зустріч. Також є необхідність посилення роботи з профорієнтації та залучення учнів шкіл та коледжів до участі в предметній Олімпіаді НУБіП України кожним співробітником кафедр.

 Гарант освітньо-наукової програми «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища» Андрій Мартин доповів про результати атестації здобувачів освітньо-наукового рівня доктора філософії освітньо-наукової програми «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища» (https://nubip.edu.ua/node/121217). Зокрема він зазначив, що всі аспіранти були заслухані та атестовані. Також Андрій Мартин доповів про результати роботи комісії з перезарахування освітньої складової аспірантів 4-го року очної форми спеціальності 051 «Економіка» освітньо-наукової програми «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища» аспірантам кафедри землевпорядного проектування Кравчуку Т.О., Лятошинському В.Б. та Юсипенку О.М.

  Потому секретар вченої ради, доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська представила на розгляд і затвердження рішення кафедр факультету щодо тематики курсових проектів і робіт у весняному семестрі.
  Також на засіданні вченої ради факультету землевпорядкування були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради
факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook