Виховний захід кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей «День Святого Валентина-2023: нові реалії тлумачення»

16 лютого 2023 року

   14 лютого НПП кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей був проведений виховний захід «День Св. Валентина-2023: нові реалії тлумачення» зі слухачами вищої освіти факультету землевпорядкування, механіко-технологічного факультету, ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження та ННІ лісового та садово-паркового господарства, агробіологічного факультету і факультету конструювання та дизайну, факультету захисту рослин тощо. Студентам було запропоновано розгадати ребуси, ознайомитися з легендою про походження свята, пограти в онлайн-гру Kahoot, підписати валентинку коханій людині тощо.

   Але потрібно визнати, що цьогоріч це свято українці сприймають зовсім інакше.

 

   В умовах постійного очікування сигналу тривоги, перебуваючи під впливом інформації про природні катаклізми, руйнування та щоденні втрати безневинного цвіту нашої нації серед військових та цивільних і у бою, і у тилу важливо долучити студентську молодь до усвідомлення гостроти сприйняття швидкоплинного щастя, навчити їх цінувати оточуючих, бути добрішими один до одного, не марнувати миттєвості життя, за яке вже віддали своє наші герої або розрахувалися своїм фізичним та психологічним здоров’ям, змінили мирний уклад свого життя, покинули рідних і домівки- зробили і роблять все, щоб тільки захистити всіх нас від рашистської навали. Потрібно бути достойним права жити, творити і за них, і за себе, активніше опановувати науку для освоєння нових технологій майбутнього відновлення України, бережно ставитися до багатостраждальної природи, відійти від споживацьких інтересів, позиції «моя хата скраю», активніше долучатися до відновлення довкілля, допомагати і природі, і людині, захищати Україну хоча б на своєму рівні через мову, внутрішню культуру, самовдосконалення, корисні вчинки, наукою як способом життя тощо. При цьому важливо паралельно встигнути насолодитися і безтурботною юністю - знайти кохання, освідчитися, почитати вірші, додати яскравих мирних барв для перезавантаження та внутрішнього відновлення.

Доречним у цьому контексті згадати вірш нашого класика М. Рильського, який мешкав неподалік від нашої Alma Mater.

 

 

Ми працю любимо, що в творчість перейшла,
І музику палку, що ніжно серце тисне
У щастя людського два рівних є крила:
Троянди й виноград, красиве і корисне.

   Відповідно, День Валентина у сучасних реаліях стає Днем Валентності наших душ- як розвиток властивостей об’єднуватися, самовдосконалюватися, перебувати і у стані свідомого громадянина, і безтурботного юнака, виявляти емпатію та підтримку, утворюючи нові зв’язки. І ми все ж таки маємо надію, що любов врятує світ!

 

Н. Яременко
в.о. завідувача кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей
К. Якушко
доцент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook