Новий виток співпраці із інститутом ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук

5 лютого 2023 року
  31 січня 2023 року делегація під керівництвом декана факультету ветеринарної медицини Миколи Цвіліховського та директора НДІ здоров'я тварин Сергія Голопури відвідала інститут ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук України.

  Метою даного заходу було ознайомлення із матеріально-технічною базою інституту, лабораторією рівня BSL 2+, та обговорення подальшої співпраці між нашими установами. Від факультету ветеринарної медицини в цьому заході взяли участь 15 провідних науково-педагогічних працівників та аспірантів.

  Учасники поїздки ознайомилися з можливостями лабораторії рівня BSL 2+, що входить до складу Науково-дослідного навчального центру діагностики хвороб тварин ІВМ НААН, і яка успішно пройшла акредитацію в Національному агентстві з акредитації України згідно вимог стандарту до компетентності лабораторій ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019. Лабораторія була створена в рамках «Програми зменшення біологічної загрози» за Угоди із США щодо співробітництва в галузі запобігання розповсюдженню технологій, патогенів та знань, які можуть бути використані в процесі розробки біологічної зброї. Працівники лабораторії детально розповіли про підходи до діяльності лабораторій даного типу, принципами їх роботи та сучасними приладами. Серед приладів найбільшу зацікавленість викликали Секвенатор нового покоління «ION TORRENT S5», прилади для ПЛР (real-time PCR) та ІФА (ELISA) діагностики.

 

  З директором інституту ветеринарної медицини, професором, член-кореспондентом НААН Сергієм Ничиком та провідними фахівцями інституту було обговорено ряд важливих питань подальшої співпраці між нашими установами в освітній, науковій та інноваційній складовій. Зокрема, були розглянуті питання щодо стажування, спільного проведення наукових досліджень; виконання сумісних міжнародних грантів, договірних тематик; підготовки науково-педагогічних кадрів та фахівців ветеринарної медицини; підвищення кваліфікації лікарів державних лабораторій ветеринарної медицини.

   Зустріч відбулася в теплій дружній атмосфері за що висловлюємо слова вдячності керівництву інституту ветеринарної медицини НААН та особисто його директору Сергію Ничику.

 

Голопура Сергій,
директор НДІ здоров’я тварин

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook