Першокурсники маркетологи про навчання в умовах воєнного стану

14 січня 2023 року

   Незважаючи на події сьогодення освітній процес в НУБіП України не припиняється, а навпаки, завдячуючи керівництву університету навчання для здобувачів освіти налагоджене на високому рівні як в онлайн так і в змішаному форматі. Своїми відгуками про навчальний семестр та зимову екзаменаційну сесію поділились студенти першого курсу факультету аграрного менеджменту спеціальності 075 Маркетинг Єлизавета КОЗУБ та Іван ЖУКОВ.

 

   - Які враження від освітнього процесу в першому семестрі 2022-2023 навчального року?
   - Єлизавета: не буду приховувати, що через ситуацію в країні, я не змогла відчути на повну всі переваги студентського життя. Особливо запам’ятався період офлайн навчання - аудиторні заняття, відвідування музеїв НУБіП, бібліотеки, стадіону, спортивних майданчиків, ботанічного саду, дружні ранкові переміщення від гуртожитку до навчальних корпусів осінніми алеями студентського кампусу. 
   - Іван: не дивлячись на всі труднощі, що ми пережили і переживаємо зараз, враження у мене дійсно позитивні. Адміністрація університету, факультету, викладачі робили все можливе, щоб ми могли навчатися без перешкод.
   - Чи достатня кількість навчальних матеріалів була надана викладачами?
   - Єлизавета: так, викладачі досить доступно пояснювали нам матеріал, переважною більшістю була не лише теорія, а багато практичних завдань та кейсів. Ми цілодобово мали доступ до навчально-інформаційної платформи Elearn, де в наявності всі матеріали, що значно спрощувало вивчення дисциплін, особливо, коли не було електроенергії і на заняттях фізично не  можливо бути присутнім.
   - Іван: так, їх було достатньо. Мене це дійсно вразило, численні повітряні тривоги та постійні відключення світла не стали на заваді навчанню, оскільки у нас була змога засвоювати матеріал з навчальних дисциплін завдяки його наявності в Elearn.
   - Які дисципліни сподобались найбільше та чому саме? 
   - Єлизавета: найбільше сподобалась  дисципліна  вступ до фаху, адже під час занять ми занурювались у нашу майбутню професію, виконували цікаві практичні заняття з маркетингу, працювали з електронною  бібліотекою НУБіП. Також, мені сподобалась дисципліна система технологій: тваринництво, де викладач доступно пояснював матеріал і показував все наочно, ми відвідали кафедру конярства і бджільництва, завдяки чому я змогла побороти страх перебування біля коней.
   - Іван: під час першого семестру у нас було доволі багато дисциплін і всі вони по-своєму мої улюблені, але я хочу виділити англійську мову та мікроекономіку. Англійська мова захоплює, і її дійсно цікаво вивчати під керівництвом компетентних, професійних викладачів. З приводу мікроекономіки я можу сказати багато, але краще скажу лаконічно: цікава, необхідна, багатостороння дисципліна з прекрасним викладачем та корисною практикою.
   - Які складнощі виникли під час складання першої сесії? 
   - Єлизавета: складнощі були через повітряну тривогу і відсутність електроенергії, якої могло не бути до двох діб, але дуже приємно, що викладачі йшли нам на зустріч, надавали поради завдяки чому іспити було легше скласти.
   - Іван: моя перша сесія, на жаль, пройшла під сигнали повітряної тривоги та відсутність електроенергії, що ускладнило її здачу. Ця сесія була своєрідним "випробуванням на міцність", яке я вважаю успішно пройшов.
   - Які маєте плани та мрії у найближчому майбутньому?
   - Єлизавета: найбільше бажання як і всіх українців припинення війти та повернення наших територій. Моєю мрією ще при вступі було поїхати закордон по одній з програм навчання за подвійними дипломами, які є на факультеті аграрного менеджменту, тому, зараз я докладаю всі зусилля щоб вдосконалити свої знання з англійської мови і моя мрія реалізувалась. 
   - Іван: в першу чергу мрію про Перемогу України. Найближчим часом, як не дивно, я планую навчатись та отримати спочатку ступінь бакалавра,  а потім і магістра за фахом маркетолога. Далі навчатися, працювати набуваючи досвіду, щоб  втілити свою глобальну мрію - відкрити свій бізнес. 
   - Що хочете побажати вступникам 2023 року?
   - Єлизавета: майбутнім вступникам побажала б менше нервувати, адже це ніяк не допоможе вам при вступі. Ніколи не сумніватись у своїх силах і звісно, бути відкритим до нового, знаходити час та бажання для розвитку і вдосконалення навичок.
   - Іван: вступникам 2023 року я хотів би побажати успіхів та без вагань обирати НУБіП, зокрема, факультет аграрного менеджменту, адже тут, ви зможете одержати якісні освітні послуги, відчути повноцінне студентське життя та отримувати задоволення від навчання. А поки що наполегливо працювати щоб реалізувати свою найзаповітнішу мрію – стати студентом. 
 
Розмовляла Лариса КАРПЕНКО, 
заступник декана факультету аграрного менеджменту
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook