День Донора в НУБіП України

29 листопада 2022, 9:00

29.11.2022 р. в гуртожитку №11 студенти нашого університету долучилися благодійної акції «Твоя кров може воювати. Стань донором». Понад 50 студентів НУБіП долучилися до благодійного заходу, зробивши безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя

Детальніше про акцію: під час збору крові донор проходить комплексний медичний огляд, проводяться лабораторні дослідження, зокрема клінічний та біохімічний аналіз крові, визначається група та резус. Під час збору крові використовуються одноразові стерильні системи.

 

Згідно із Законом України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові» усі донори отримують довідку про пільги. Студентам-донорам надаватиметься довідка про здачу крові. З урахуванням наказу ректора, студенти отримають три вихідні дні, один з яких виділяється на здавання крові, решта – за їх власним вибором. Відсутність на заняттях у ці дні вважатимуть пропуском з поважної причини. 

  

У проведенні заходу дякуємо за допомогу директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку - Сергію Михнюку, студентській організації, дирекції студентського містечка, КНП "Київському міському центру крові", студентам-донорам НУБіП України, студентці 4 курсу ФЗРБтаЕ Олені Логвиненко.

  

Пам’ятайте, що кров – це найдорогоцінніше, що людина може подарувати іншій, адже разом з цим вона рятує життя одного, а іноді і декількох пацієнтів.
Стань донором! Подаруй комусь ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одну розмову, ще один шанс...!


Ірина Курінна,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook