"Зі світлом в душі". Лави агрономів поповнилися 106 магістрами – кваліфікованими спеціалістами

30 листопада 2022 року
    Випуск магістрів агрономів в 2022 році в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України проходив не так як завжди, проте цю перемогу ми не могли не відсвяткувати випускники агробіологічного факультету ОПП «Агрономія», ОПП «Садівництво та виноградарство», ОПП «Селекція і генетика сільськогосподарських культур», ОПП «Агрохімія і грунтознавство», ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві».
    Розпочалося урочисте свято зі слів привітань, віри та підтримки.

   Станіслав Ніколаєнко, ректор університету: «Я з великим задоволенням сьогодні беру участь у цій святковій справі. П’ять з половиною років юнаки і дівчата з усієї нашої славної України учились, навчались , набували досвіду, готувались до найсвятішої справи – вирощувати хліб. Григорій Савович Сковорода, всесвітньо, все решта – від лукавого. І це стосується всіх тут присутніх - ви робите найсвятішу справу. І сьогодні наша делегація прекрасних фахівців іде в народне господарство.»

   Світлана Каленська, завідувач кафедри рослинництва: «Шановні випускники, батьки, викладачі! Сьогодні здолано ще один щабель у вашому житті, досить важливий для вас. Ці роки навчання, важко сказати, що вони відповідали шаблонам. Напевно вже з першого курсу ви зіткнулися з великими проблемами - Covid-19, а зараз війна. Але доведено життям, сторіччями, народною мудрістю, що власне такі часи з’являються нові зірки, які яскраво сяють, які допомагають здолати всі ті складнощі, що виникають. Ви молоде покоління, якому відбудовувати, будувати нову, красиву, багату, самодостатню Україну. Ми, старше покоління, покладаємо на вас величезні сподівання, надії. Тому бережіть себе, свої родини. Бережіть нашу Україну! Здоров’я вам! В такі часи весь світ дійсно відкрився перед Україною. Перед вами відкрилися колосальні можливості, незважаючи на всі складнощі, які у нас є. Головне, щоб у вас завжди було бажання в подальшому вчитися, розвиватись. Не давайте нікому щоб через вас переступали. Ви всі є самодостатніми. Маєте свою думку, позицію. Саме завдяки таким як ви нашу націю, нашу країну не можливо здолати.»
   Олександр Цизь, керівник центру профорієнтації факультету: «Радий вітати вас з сьогоднішньою знаменною датою. Для кожного з вас це особиста перемога. На відміну від багатьох попередніх випусків, перед якими не виникало стільки складних викликів, вам необхідно перемагати умови – Covid-19, дистанційне навчання, тепер війну. Окрім простого бажання навчатися вам доводилося докладати набагато більше зусиль. Приємно, що вам вдалося перемогти, вам вдалося досягнути мети і сьогодні ви всі тут на врученні дипломів. Насправді це перемога не лише ваша особиста – це перемога університету, викладацького складу і всієї України. Адже ми сьогодні випускаємо більше 100 фахових спеціалістів. Я особисто був присутнім на захисті спеціальності «Садівництво та виноградарство» і з повною відповідальністю можу сказати, що ці люди це випускники які будуть піднімати Україну. Кожна цеглина у відбудові України буде покладена Вами – цеглина за цеглиною, сад за садом, поле за полем - так ви відбудуєте економічну міць країни.»
   Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету: «Дорогі випускники, студенти, батьки та всі присутні на сьогоднішньому святі агробіологічного факультету! В цьому році ми випускаємо 106 магістрів, які поповнюють ряди нашої великої аграрної родини. Час поруч з вами пройшов дуже швидко. І з самих перших днів війни ми розуміємо, що випускаємо і навчаємо зараз велику родину, незламних людей, нескорених людей. Ми завжди говорили незалежність. Незалежність не вибудовується і не переходить просто так як дане. Наші випускники, магістри стали на захист нашої незалежності. Хочу сказати слова вдячності В’ячеславу Головченко, він вміє не тільки вирощувати лаванду, але і захищає нас; Василю Єстратенко і Владиславу Давидову, які також захищають нас в самих гарячих точках України. Наші студенти, випускники з перших днів стали на продовольчий фронт. Здавалося б що таке аграрне виробництво, але зараз, коли іде війна, багато країн заговорити про голод. З перших днів війни наш Андрій Фещун і його родина стали на захист нашої країни на продовольчий фронт. Вони зуміли відновити своє виробництво не зважаючи ні на що. Разом з Андрієм на продовольчому фронті Сергій Рябисько, Павло Щерба, Дмитро Кацан і багато інших. Серед наших студентів багато стали на допомогу ЗСУ в якості волонтерів: Людмила Гордієнко, Роман Томашевський та багато інших. Ми дійсно виборюємо нашу перемогу. З перемогою ми обов’язково зберемося знову відсвяткувати випуск, але вже з світлом. Тому що сьогодні ми святкуємо лише зі світлом в душі. Ми випускаємо найкращих магістрів, які маю дійсно українську душу, віру в наш народ, в нашу перемогу.
   Незламний народе, я вам бажаю тільки швидшої перемоги! Всім добра, добробуту і процвітання нашій країні!»
   Станіслав Ніколаєнко разом з деканом Оксаною Тонхою з гордістю вручили відмінникам червоні дипломи з відзнакою.
 
   Інші випускники отримати омріяні дипломи від завідувачів випускових кафедр та Оксани Тонхи.
   Випускники ОПП «Агрономія»
   Випускники ОПП «Садівництво та виноградарство»
   Випускники ОПП «Селекція і генетика сільськогосподарських культур»
   Випускники ОПП «Агрохімія і грунтознавство» та ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»
    
Бажаємо всім успіхів та творчої наснаги, миру та благополуччя!
Ми віримо, що вам під силу змінити наш світ на краще!
Чекаємо всіх випускників в стінах рідного університету на святкування перемоги, а доки разом тримаймо аграрний фронт!
Все буде Україна!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насіннитцва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook