Інтелектуальні дебати між студентами факультетів харчових технологій та механіко-технологічним: «За» і «Проти» бодіпозитиву

15 листопада 2022 року

       11 листопада відбулось змагання «Студентські Дебати» між командами кращих спікерів механіко-технологічного факультету та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

      Дебати у формі гри та студентських змагань з'явились лише в середині ХХ століття і одним з основоположників такого виду змагань був Гарвардський університет, який організував в 1953 році Harvard Model United Nations. У Національному університеті біоресурсів і природокористування України такі змагання проводяться вже не один рік поспіль, де студенти можуть проявити свої інтелектуальні здібності, покращити навичку критичного мислення, а також вміння працювати в команді. Ці здібності можна покращувати лише за попередньо набутих якостей таких як ораторське мистецтво, впевненість, вмінню  ґрунтовно висловлювати та пояснювати свою думку.

       Темою для обговорень стала неабияк актуальна та популяризована тенденція, а саме: «Бодіпозитив – самообман чи спосіб прийняття себе?». Обговорювали її, висовуючи аргументи «За» та «Проти». Існує багато популярних форматів проведення дебатів, проте студенти надають перевагу так званому «класичному» формату «Карла Поппера».

       Карл Поппер – впливовий австрійський та британській філософ ХХ століття. Він був прибічником ідеї «відкритого суспільства», а таке суспільство не можливо уявити без вміння говорити та слухати. Часто ці дебати ще називають ціннісними, які покликані відобразити різні точки зору на спірні питання історії, релігії, культури, сімейного та суспільного устрою.

     Наразі, формат К. Поппера вважають класичним, його використовують з метою навчання гравців – початківців, школярів або студентів першокурсників, адже він є найм’якішим форматом командних дебатів.

     Тема, що дісталась студентам механіко-технологічного факультету та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, досить спірна та викликає багато суперечок, адже не кожен до кінця розуміє значення терміну «бодіпозитив». Проте учасники дебатів заздалегідь підготувались і кожен висунув свої аргументи: студенти МТФ – «За», а команда нашого факультету – «Проти». Виграла команда, чиї аргументи для журі здалися більш змістовними та обґрунтованими і цього разу це була команда студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. До команди входили студенти Данило Лапінський, Віталій Гер та Богдан Мєдвєдєв.

     Усі учасники вдячні за можливість провести якісно позанавчальний час, окрім того,  з інтелектуальною користю в очному форматі.

 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook