Увага! Оголошується конкурс проєктів наукових досліджень молодих вчених на 2023 рік!

14 листопада 2022 року

 

 

   В університеті з 09 листопада оголошується І етап конкурсного відбору проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів загального фонду державного бюджету згідно з тематикою:
  • безпечна чистота та ефективна енергетика;
  • сучасне машинобудування, інтелектуальний, «зелений» та інтегрований транспорт; розвиток галузі ядерної фізики, радіофізики, астрономії та ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; військової техніки;
  • нові матеріали та виробничі технології;
  • зміна клімату; довкілля, чисте будівництво та раціональне природокористування;
  • продовольча безпека, ресурсозберігаюче сільське та лісове господарство, дослідження морських, прибережних та внутрішніх вод, біоекономіка;
  • Україна у мінливому світі; інклюзивне, інноваційне, мисляче суспільство;
  • безпекове суспільство: захист свободи, національної безпеки та культурної спадщини України та її громадян;
  • охорона здоров'я: нові речовини та матеріали для профілактики та лікування, розвиток біотехнологій та обладнання для якісного медичного обслуговування;
  • інформаційні та комунікаційні технології, робототехніка.
   Строк виконання досліджень і розробок до 3 років.
   Прогнозований обсяг фінансування досліджень і розробок не менше 500 тис. грн. на рік.
 
   Керівником проекту повинен бути науково-педагогічний (науковий) працівник, який працює (навчається) в університеті та на момент подання проєкту на Конкурс відповідає таким вимогам:
  • кандидат наук, віком до 35 років включно;
  • доктор наук, віком до 40 років включно.
  До складу виконавців проєкту можуть входити особи, які є молодими вченими відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».
  У разі потреби до виконання дослідження (розробки) залучається науковий консультант, яким може бути як вітчизняний, так і іноземний вчений, відповідно до тематики проєкту.
   У міждисциплінарних наукових проєктах співкерівником проєкту може бути молодий вчений, в тому числі, який працює в інших наукових установах або організаціях, закладах вищої освіти, на підприємствах.
   Разом з поданими учасники проєкту не можуть брати участь у більше ніж двох проєктах, включаючи ті, що були розпочаті у минулі роки.
 
  Проєкт, що подається на Конкурс, супроводжується листами підтримки від представників провідної наукової спільноти, потенційних інвесторів або реального сектору економіки.
   Пропозиції для участі в Конкурсі попередньо обговорюються на засіданнях кафедр, лабораторій, інших наукових структурних підрозділів університету, де визначаються доцільність, кадрові та матеріальні можливості виконання досліджень.
 
  Розгляд проєктів здійснює Вчена університету з урахуванням, що на конкурс на експертизу до МОН можна подавати не більше трьох проєктів за кожною секцією.
   Перевага у відборі має надаватися проєктам, у виконанні яких беруть участь наукові колективи і які спрямовані на вирішення важливих завдань розвитку науки і техніки та економіки країни.
 
Термін подання наукових проєктів на розгляд експертній комісії університету –
до 21 листопада 2021 року.
 
Володимир ОТЧЕНАШКО,
начальник науково-дослідної частини
 
   Детальна інформація про умови конкурсу:
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook