Кураторська година у 5 групі першого курсу: виховуємо патріотизм та дізнаємось цікаві факти про Київ

11 листопада 2022 року

    Патріотичне виховання молоді є важливою складовою роботи наставника академічної групи. Особливого значення патріотичне виховання набуває сьогодні, коли український народ демонструє хоробрість, опираючись ворогу та відстоюючи свою незалежність.


   Під час розмови зі своїми підопічними наставник 5 групи першого курсу Катерина Алексеєва розповіла цікаві факти про столицю України – місто Київ, наголосивши, що саме Київ є колискою української культури та православної релігії, потужним економічним центром у Східній Європі.

   Студенти дізналися, що в одинадцятому столітті Київ у десять разів за розмірами був більшим за Париж і у п’ятдесят разів більшим за Лондон. На сьогодні Київ також вирізняється серед інших європейських міст своїми цікавинками, зокрема, вулиця Хрещатик є найкоротшою, але найширшою головною вулицею серед усіх головних вулиць Європейських столиць. Київ є однією з найзеленіших столиць Європи, навіть носить неформальну назву «каштанова столиця» завдяки неповторному цвітінню каштанів навесні. До речі, найбільший на території Києва парк – парк імені Рильського – знаходиться недалеко від території НУБіП України.


   Столиця України, місто Київ, безліч разів від найдавніших часів зазнавала ворожих атак, та багато разів її намагались захопити, а мешканців полонити або підкорити. Однак, ніхто і ніколи не зміг цього зробити. Місто відновлювалось, відбудовувалось та ставало ще ошатнішим. Не вдалося це зробити нашим ворогам і цього разу. Столиця вистояла, а вже скоро буде звільнена і вся Україна!
 

 

Катерина Алексеєва,
наставник п’ятої групи першого курсу,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook