Аспіранти діляться досвідом практичної роботи з аудиту зі студентами освітньої програми «Облік і аудит»

24 жовтня 2022 року
      Практика проведення гостьових тренінгів на кафедрі обліку та оподаткування є елементом удосконалення навчального процесу та інструментом підвищення якості підготовки фахівців. Саме з метою сприяння професійному розвитку студентів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і аудит» і поглиблення їх знань, нещодавно відбувся практичний онлайн-тренінг на тему «Процедури прийняття та узгодження завдань з аудиту» для студентів 4-го та 2-го курсів скороченого терміну навчання.
     Тренінг проведено за участі Владислава Альошина – практикуючого аудитора, провідного експерта з МСФЗ Міжнародної аудиторської компанії «HLB UKRAINE» – підрозділу Головного офісу мережі HLB International (London, UK) й до того ж – колишнього магістра освітньої програми «Облік і аудит» (випуску 2019 року) та нинішнього здобувача третього освітньо-наукового рівня вищої освіти.  
    Аудиторська професія є складною інтелектуальною послугою, що вимагає тісної взаємодії теорії і практики. А тому ключові акценти онлайн-тренінга – передача практичного досвіду щодо встановлення політик і процедур з прийняття клієнта, продовження відносин з клієнтом та роботи над конкретними завданнями; практичних навиків з планування аудиту фінансової звітності з дотриманням аудиторами на всіх етапах роботи принципів професійної поведінки та правил етики (чесності, об'єктивності, професійної компетентності, конфіденційності та ін.).
 
    Владислав на практичних прикладах продемонстрував процедури перевірки нових клієнтів, умови продовження співпраці з існуючими клієнтами, особливі положення щодо узгодження завдань з аудиту. Владислав поділився практичним досвідом з отримання розуміння суб’єкта господарювання та його середовища, оцінки ризиків суттєвих викривлень (спричинених шахрайством чи помилками) та планування аудиту фінансової звітності. Окрім того, окремий акцент було зроблено на процесі організації документування в аудиті.
 
    Семінар – тренінг мав дискусійний характер. Особливу активність проявили студенти Юлія Вершута та Андрій Ломака, у яких було чимало запитань, що демонстрували їх неабиякий інтерес до можливостей й перспектив набуття достатнього практичного досвіду, а також застосування технічних навиків, необхідних аудиторам під час здійснення ними аудиторської діяльності. Сподіваємось, що такий захід стане потужною мотивацією для студентів при вивчені фахових дисциплін, аби у подальшому успішно й легко проходити співбесіди та отримувати бажану роботу в найкращих компаніях. А для аспірантів такого роду тренінги є основою отримання педагогічного досвіду, який, безумовно, надає їм впевненості в своїх силах та сприяє підвищенню педагогічної майстерності.

 

Оксана Ганяйло,
доцент кафедри обліку та оподаткування 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook