Мирний атом і мистецтво: нові відзнаки «Голосіївської палітри»

12 жовтня 2022 року
     Скарбничка відзнак художньої студії «Голосіївська палітра» днями поповнилася новими престижними нагородами: за результатами участі у Всеукраїнському конкурсі образотворчого мистецтва серед аматорів та професіоналів на тему атомної енергетики їх отримали учасниці студії. Цей престижний конкурс організувало і провело Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» – провідна компанія України, завдяки діяльності якої виробляється половина електроенергії в Україні, забезпечується енергетична стабільність та енергетична безпека України.
 
 
     Так, грамотами «За перемогу та високу творчу майстерність» нагороджені студентка ІІІ курсу факультету ветеринарної медицини Таїсія Донець та студентка ІІІ курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Єлизавета Троян, подяками «За участь у конкурсі та високу творчу майстерність» - студентки ІІІ курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Ольга Костючек та Яна Черненко, студентка ІІ курсу агробіологічного факультету Любов Тхорик, студентки ІІ курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Соломія Волощук та Софія Волощук.
     Керівницю студії доцентку кафедри культурології Ярину Пузиренко відзначили двічі – грамотою «За особисту перемогу» та подякою «За підготовку вихованців студії, розвиток і популяризацію культури й мистецтва.
 
 
     Дуже приємно та почесно було почути привітання та отримати нагороди й цінні подарунки від генерального інспектора – директора з безпеки ДП ,,НАЕК ,,Енергоатом‘‘ Олександра Остаповця і зрозуміти, що навіть у такі скрутні для України часи керівництво компанії знаходить можливість підтримувати ініціативну молодь, вести важливу просвітницьку діяльність.
     Нагородження наших переможниць і фіналісток конкурсу поєдналося із ознайомчою лекцією бесідою про атомну енергію та особливості роботи АЕС. З великою зацікавленістю та увагою прослухало лекцію провідного фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою ДП ,,НАЕК ,,Енергоатом‘‘ Романа Зібніцького студентство І курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» факультету інформаційних технологій. Пан Роман не тільки захопливо розповідав і докладно пояснював, а й демонстрував макети обладнання та АЕС.
 
 
     Пані Наталія Лашевич - провідна фахівчиня із зв‘язків з громадськістю та пресою ДП ,,НАЕК ,,Енергоатом‘‘ -  наприкінці зустрічі вручила усім учасникам брендові сувеніри від Енергоатома і як кураторка конкурсу передала пакунки з подарунками для фіналісток конкурсу, які зараз навчаються дистанційно і перебувають поза Києвом, - футболки та картузи з логотипом Енергоатома, а для переможниць ще й чудові фітнес-браслети.
 
 
     Про користь від таких конкурсів, лекцій та зустрічей свідчать і відгуки студентства. Староста 1-ї підгрупи КІ Сашко Вороний розповів, що «багато чого дізнався про ядерну енергетику, також було дуже цікаво слухати і розуміти, наскільки розвинена наша країна в енергетичному плані. За цю екскурсію пізнав дуже багато нового та зміг дізнатися до дрібниць принципи роботи АЕС. Особливо сподобалася розглядати будову атомної електростанції, Дуже вдячний».
     Люба Тхорик так висловила свої враження: «Заохочення молоді до мистецтва й науки - це запорука світлого майбутнього нашої країни! Сучасна молодь повинна бути всебічно розвиненою та освіченою. Завдяки зустрічі ми дізналися більше про атомну енергетику, її плюси та мінуси, вплив на навколишнє середовище, який, до речі, набагато менший за інші джерела. Ми щиро вдячні співробітникам й організаторам за таку теплу зустріч , цікаву лекцію та екскурсію, а також за чудові подарунки. Енергоатом, ви круті!!»

     А учасники мистецької студії «Голосіївська палітра» і студенти, які побували в «Енергоатомі», висловлюють щиру  подяку керівництву НУБіП України за постійну підтримку творчого розвитку студентства і можливість не лише опановувати спеціальність, а й всебічно розвиватися. 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook