Інтелектуальний розвиток та цікаве дозвілля студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

8 жовтня 2022 року

     Вечір 5 жовтня у 9 гуртожитку, де мешкають студенти факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК, пройшов у цікавій та інтригуючій атмосфері.

      Відбулась гра у "Мафію" серед студентів, де було обрано найкращого гравця, який представлятиме факультет на щорічній грі. Зокрема, 20 жовтня відбудеться гра, де оберуть «Короля Мафії НУБіП України».


 

  • Що таке Мафія, і яке історичне підґрунтя має ця гра?

   Мафія – це командна інтелектуально-психологічно покрокова рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості.

      Гру придумав навесні 1986 року студент Дмитро Давидов. Спочатку в неї грали у гуртожитках, аудиторіях і коридорах, але після того як деякі студенти університету провели канікули в літніх студентських таборах, де відпочивали студенти й інших вузів, гра разом із новими учасниками почала поширюватись по інших навчальних закладах. До появи мафії в Європі вже існувала схожа за змістом гра, яка називалася Winkmurder («Убивця»). Від попередньої версії вона відрізняється тим, що у ній гравці намагаються вирахувати одного вбивцю. У мафії ж обчислюється група злочинних осіб. Гра застосовується в Китаї для лікування людей, які страждають від ігрової залежності. У США та багатьох інших країнах вона застосовується як інструмент перевиховання підлітків із важким характером. Також мафія використовується для навчання майбутніх присяжних у деяких навчальних закладах. Ця гра унікальна. Базується, передусім, на спілкуванні, на обговореннях між учасниками. Складається з двох основних компонентів: психологічного та математичного.

 

      Діють в грі різні персонажі, серед яких – шериф, дон мафії, члени мафії та картелю, путана, доктор, мирні жителі та деякі інші.  За сюжетом, жителі міста, смертельно втомлені від засилля мафії, пристрасно бажають засадити всю компанію злочинців за ґрати, а мафіозі, в свою чергу, не бачать причин, щоб не «прихлопнути»  все населення міста як «настирливу муху».

      Наші учасники талановито вжилися у відведені ролі та були вельми переконливі у своїх доводах. Настільки переконливі, що мафія та картель перемогли мирних жителів! Гра пройшла дуже весело, цікаво та стала незабутньою зустріччю для наших студентів!

   Висловлюємо велику подяку організаторам та учасникам. Сподіваємось на подальші, не менш, цікаві й захоплюючі зустрічі в майбутньому!

 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook