Засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія»

1 жовтня 2022, 10:15
ФВМ НУБіП України

   На кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології працює студентський науковий гурток «Ветеринарна вірусологія». На даний час у студентському науковому гуртку працює 15 студентів факультету ветеринарної медицини.
   29 вересня 2022 р. на платформі Zoom відбулося засідання гуртка, під час якого обговорили проблему одного з найрозповсюдженіших вірусних захворювань ХХ століття - СНІД. З доповіддю про історію походження СНІДу виступила студентка 2 курсу 4 групи Швед Аліса. Слід відмітити значну активність і цікавість студентів, адже обговорення теми проходило у вигляді жвавої дискусії.

   Оскільки 28 вересня у всьому світі визнано днем боротьби із сказом, то ж дане питання не могло бути не висвітленим на засіданні гуртка. З доповіддю про видатного науковця, якому весь світ завдячує першою вакциною проти сказу, виступив керівник гуртка Микола Леонідович. У доповіді були згадані і вітчизняні науковці: М. Ф. Гамалія, В.В. Недосєков, І.М. Полупан, які внесли значний вклад у вивчення проблеми моніторингу діагностики і профілактики сказу.

   До того ж метою нашого зібрання стало обговорення результатів участі гуртківців у Міжнародній конференції «Єдине здоров’я – 2022», студентів третього курсу Мельниченка Іллі та Ничипорук Софії, які представили свої доповіді на секції «Студентська наука». Окремо слід зазначити призове місце активної учасниці наукового гуртка –  Ничипорук Софії,  яка отримала відзнаку за наукову доповідь.

   На засіданні визначились з напрямком роботи гуртка на жовтень, встановили пріоритетні теми для виконання наукових доповідей, які будуть заслухані на майбутніх засіданнях гуртка, а кращі відповідно будуть винесені на студентські конференції.

   Гурток проводив доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Радзиховський Микола Леонідович. Присутніх було 13 студентів другого та третього курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

Завідувач кафедри епізоотології, мікробіології
і вірусології, доцент Володимир Мельник

 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook