Ректорат: старт освітнього процесу для магістрів, готовність до опалювального сезону та публікаційна активність

27 вересня 2022 року
   27 вересня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату.

 

   Розпочали розгляд питань порядку денного з доповіді проректора з наукової та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка про стан публікаційної активності та видання періодичних наукових журналів університету. Станом на сьогодні у виданнях, що входять до SCOPUS та Web Of Science, опубліковано 414 статей авторства науково-педагогічних працівників НУБіП. Надруковані перші два номери та готуються до друку треті збірки періодичних наукових журналів університету, які подані на включення до міжнародних наукометричних баз.

 

   Начальник навчального відділу Ярослав Рудик представив проміжні підсумки навчального семестру. 127 академічних груп першого курсу приступили до очного навчання з 19 вересня, а з учора – й магістри першого року навчання. Моніторинг відвідуваності занять показав високу явку – 87-90% і це без урахування частини студентів, що перебувають за кордоном та навчаються дистанційно. Головним завданням для деканатів та дирекцій наразі є організований освітній процес для магістрів, влиття в родину університету тих студентів, які закінчували бакалаврат інших вишів.

 

   Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко коротко доповів про готовність до опалювального сезону – готові. Перевірений стан інфраструктури, підготовлені відповідні документи. Основа увага господарських служб приділена опрацюванню можливих нештатних ситуацій, які можуть виникнути внаслідок дій російських окупантів. Результати перевірки готовності тепломереж до різних варіантів подачі тепла представив головних механік Петро Виштак.

 

   Цьогоріч окрім війни свій внесок в діяльність навчально-дослідних господарств зробила погода. Через дощі в серпні та вересні весняні польові роботи йдуть не за графіком, зазначив начальник відділу координації діяльності НДГ та Боярської лісової дослідної станції Микола Грунтковський. Наразі зусилля сконцентровані на підготовці та практичному навчанні студентів. У цілому ж, НДГ до зимового періоду підготовлені.

   Стан набору слухачів на підготовчі курси для вступу в НУБіП України представила заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. Станом на сьогодні їх вже 28, прийом документів, формування груп триває. Розпочати навчання планується в жовтні.

   Про оновлення документації системи менеджменту якості та підготовки до сертифікації на відповідність вимогам стандарту ISO 9001-2015 доповів начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук.

   Перебіг постановки на військовий облік першокурсників та видачу довідок Ф20 студентам старших курсів представив начальник військово-мобілізаційного підрозділу Геннадій Ржевський. В умовах воєнного стану та при власній ініціативі вдалося спростити систему постановки на військовий облік студентів НУБіП України і вони не змушені вистоювати черги до військоматів, зазначив Геннадій Ржевський. Потрібно лише з’явитися до військово-мобілізаційного підрозділу з вичерпним переліком документів та у відведений графіком час.

   Про плани діяльності підрозділів та служб на жовтень проінформували проректори Василь Шинкарук, Вадим Ткачук, Вадим Кондратюк, Валерій Іщенко та Сергій Кваша. Загальний план представила вчений секретар Оксана Барановська.

 

   Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко поставив ряд спільних завдань: організований освітній процес для магістрів першого року навчання, сертифікація системи менеджменту якості, посилення профілактичних санітарно-епідеміологічних заходів, спільно з профспілками підтримка співробітників та науково-педагогічних працівників, які цього потребують, системна виховна робота з першокурсниками, проведення зустрічі ректора зі старостами академічних груп І курсу та магістрів першого року навчання.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook