СТУДЕНТИ 6 ГРУПИ 1 КУРСУ ВІДВІДАЛИ МУЗЕЙ ПАРАЗИТОЛОГІЇ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НУБіП УКРАЇНИ

28 вересня 2022, 17:30
ФВМ НУБіП України

   27 вересня 2022 року студенти 1 курсу 6 групи разом з наставником групи ознайомились з макро-, та мікропрепаратами музею кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, а саме найбільш поширеними збудниками трематодозів та цестодозів тварин і людині. Ознайомилися з особливостями біологічного циклу розвитку цих паразитів, особливості їх передачі хребетним тваринам та проміжних хазяїв.

   Першокурсники факультету ветеринарної медицини НУБіП України не лише побачили, який вигляд мають зоопаразити, а й вивчили, наскільки ці невеличкі створіння можуть бути небезпечними для людини. Вражаючі подробиці про життя бичачого ціп’яка та про те, як захиститись від нього, розповіла Наталія Сорока доктор ветеринарних наук, професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії.

   Про решту експонатів музею майбутнім дослідникам розповідали та відповідали на їх питання викладачі кафедри – доктор ветеринарних наук, доцент Марина Галат та Раїса Слободян.

   Група студентів 1 курсу щохвилини засипали викладачів кафедри непростими запитаннями:

  • Що означає термін ектопаразити?
  • Чому кліщі надзвичайно малих розмірів?
  • Чому препарати, у яких зберігаються експонати, не висихають?
  • Як з’явились препарати у музеї?
  • Які паразити уражають серце тварин та людини?
  • Як паразит може потрапити у серце? Як захиститись від цієї небезпеки?

   Наші студенти, які в майбутньому будуть справжніми науковцями, за рівнем зацікавленості та ступенем обізнаності нічим не поступаються справжнім докторам та кандидатам наук. Вони прискіпливо розглядали усі зразки, досліджували мікропрепарати

   Студентам викладачі кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії розказали, як захиститись від зоопаразитів – кліщів, вошей, гельмінтів. Майбутні дослідники засвоїли одну важливу особливість, а саме: що усі зоопаразити бояться води і мила. Тому треба мити руки, особливо після прогулянки та ігор з тваринами.

   Було акцентовано, що основним у профілактиці здоров’я тварин і людини є проведення дегельмінтизації та дотримання правил особистої гігієни. Наголошувалося, що паразити здатні поселятися в організмі людини і проникати у різні тканини, внутрішні органи та спричиняти зміни і порушення їх функцій. Студенти з цікавістю розглядали препарати гельмінтів, кліщів та комах.
   Студенти 1 курсу 6 групи на чолі з куратором Романом Бокотьком проявили неабиякий інтерес до різноманітних личинок комах, паразитичних червів та їх проміжних хазяїв. Дякуємо кафедрі за організацію пізнавальної екскурсії, новим знанням і з нетерпінням чекаємо предмету паразитологія, де більш детально і досконаліше будуть вивчатись паразитарні хвороби людей і тварин.


Заступник директора НДІ здоров’я тварин з питань
студентської наукової роботи,
кандидат ветеринарних наук, старший викладач кафедри
хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Роман Бокотько
Студентка 6 групи 1 курсу:
Марчишина Ірина

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook