В УНІВЕРСИТЕТІ ТРИВАЄ ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

12 листопада 2014 року

     11 листопада кафедрою української, англійської і латинської мов ім. М. О. Драй-Хмари за підтримки адміністрації факультету інженерії агробіосистем проведено святковий захід до Дня української писемності і мови, у якому взяли участь студенти чотирьох факультетів: юридичного, педагогічного, інженерії агробіосистем і ветеринарної медицини.

      


      У залі панувала патріотична й піднесена атмосфера, глядачі розгорнули десятки українських стягів.
     Гість свята, Леонід Романович Петренко, знавець англійської мови, української і англійської поезії, перекладач, кандидат сільськогосподарських наук, прочитав вірші Максима Рильського та їх авторські переклади англійською мовою.

      А яке ж свято без пісні  класичної, народної, сучасної! Глядачі насолоджувалися виступами студенток факультету інженерії агробіосистем Валерії Крамар, Марії Григорянц і Тетяни Петриченко (пісня «Квіти у волоссі»), Ольги Астаф’євої та Марини Степаненко з юридичного факультету (пісня «Одна калина»), студенток факультету ветеринарної медицини Марії Новицької (пісня «Любіть Україну»), Варі Калашник (пісня «Ніч яка місячна»), Іванни Пільгуй (пісня в класичному стилі «Баламуте»).

       Окрасою заходу став  український народний танець у виконанні студентки факультету ветеринарної медицини Анюти Куліченко.
      Веселий сміх лунав у залі, коли на сцену виходили студенти педагогічного факультету з інсценізацією комедійної п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями» та гумористичною інсценівкою «Із життя вчительки української мови». Також не залишила присутніх байдужою інсценівка «Кайдашева сім’я» у виконанні студентів факультету інженерії агробіосистем.

       Свої знання з української мови продемонстрували під час лінгвістичного брейн-рингу команда «Українці» (студенти 5-ої групи факультету інженерії агробіосистем) і команда «Патріоти» (студенти 6-ої групи цього ж факультету).


      Закінчилося свято патріотичною пісенною композицією «Як у нас на Україні» у виконанні студентів факультету ветеринарної медицини.


Щиро дякуємо всім учасникам за подароване свято пісні, поезії, танцю, гумору й національної єдності!


Оксана Тепла, доцент кафедри
української, англійської і
латинської мов ім. М.О. Драй-Хмари

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook