Ректорат: прийом оригіналів документів від вступників, виконання державного замовлення та підготовка кампусу до навчання першокурсників

29 серпня 2022 року
   29 серпня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. В кабінетах вступників з’явилися рекомендації на місця державного замовлення і попередній аналіз свідчить, що до НУБіП прийшла більша кількість бюджетних місць на базі повної загальної середньої освіти, як минулого року. А отже тепер головним завданням є подача оригіналів документів, набір на контракт.

 

   Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про результати набору до аспірантури – 104 за державним замовленням та 114 за контрактом. Триває підготовка до відзначення 125-річниці університету, активізована співпраця з органами влади щодо видання відповідних нормативних актів, працює редколегія ювілейного видання.

 

   Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про засідання вченої ради, яке заплановане на 28 вересня 2022 року.
   Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на підготовці наукових проектів для участі в конкурсі на державне фінансування. До публікації готова збірка матеріалів за результатами форуму SEB-2022. В навчально-дослідних господарствах триває силосування кукурудзи, підготовка до посівної. Також він доповів про опрацювання проєктів нормативних документів про Національний науковий центр й План відновлення України в частині освіти і науки. Спільно з вченими підрозділів формується план роботи студентських наукових гуртків на 2022-2023 навчальний рік, уточняється зміст перспективних наукових проєктів на 2023 рік.

 

   Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на підсумках другого тижня навчального семестру. Явка студентів, які навчаються як очно, так і дистанційно, – майже 80%. Відсьогодні до очного навчання приступили студенти 4 курсу агробіологічного факультету з метою пройти необхідний курс лабораторних і практичних занять та приступити до практики. Активізується співпраця щодо організації практичного навчання на базі Миронівського хлібопродукту. Протягом тижня відбудеться атестація науково-педагогічного працівників, які викладають дисципліни англійською мовою.

 

   Про надану допомогу студентам та співробітникам проінформували голови профкомів Ростислав Тарасенко та Олексій Мельник. Окрім того було премійовано відповідальних працівників, які готували укриття. Також грошові премії отримають заслужені працівники університету.

   Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський повідомив про публікацію рейтингового списку вступників на спеціальність Публічне управління та адміністрування, вступники на яку складали іспит. 30 серпня 2022 року об 11 годині відбудеться засідання приймальної комісії.

 

   Керівник Студентської організації Олександр Вертелецький закцентував на проведенні футбольного турніру серед органів студентського самоврядування факультетів та ННІ. Також підняв питання виплати академічної стипендії. На що проректор Вадим Ткачук зазначив, що з боку університету вчасно стипендія була нарахована та відправлена на проплату до казначейства. Проте, через війну є затримка у її виплаті з державного бюджету.

 

   Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук закцентував на прогнозованому зменшенні загального фонду на наступний рік. У цьому році планується завершити рік відповідно до вже доведених обмежень, сплатити комунальні послуги тощо. Хоча ще й досі наявна певна заборгованість плати за навчання.

 

   Проректор з навчально-науково-виробничих питань, адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на перебігу аварійних ремонтів в гуртожитках та навчальних корпусах. За підтримки роботодавців облаштовується лабораторія захисту рослин.

   Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – контролювати діяльність приймальної комісії, подачу документів, виконання державного замовлення, формування наказів на зарахування, наповнення студентських груп, вступ до магістратури. Валерію Іщенку – підготувати матеріально-технічну базу до прибуття студентів-першокурсників, провести нараду з облаштування гуртожитку №5, завершити експертизу реконструкції спортивного комплексу. Вадиму Кондратюку – завершити силосування в НДГ, вести підготовку до посівної кампанії, провести нараду щодо проходження зимового періоду під головуванням ректора. Вадиму Ткачуку – внести пропозиції щодо заповнення місць в гуртожитку для співробітників. Сергію Кваші – оновити нормативні документи щодо запобігання та профілактиці поширення COVID-19.

   Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook