Вибір спеціальності «Міжнародні відносини» – зважений крок успішної людини

16 серпня 2022 року

 Життя – це рух. Але рухи бувають різні. Хаотичні й осмислені. Впевнені і крадькома. Особливості руху залежать від багатьох чинників, але насамперед від того, хто його вчиняє. Від вміння і здатності людини організувати себе і простір навколо себе. Зі схильністю до подібних здатностей людина, очевидно, народжується. А ось чи будуть розвинені ці здатності, чи стануть вони їй в нагоді, значною мірою залежить від самої людини. Точніше від її виховання, освіти, досвіду, практики, кола друзів і наставників тощо.

Відтак, справедливо сказати і навпаки: якщо людина вчиняє осмислені зважені кроки, наприклад, ґрунтовно підходить до вибору варіантів, які пропонує життя; тяжіє до кола високоморальних, інтелектуально потужних, гармонійно розвинених друзів та наставників, то і здатність до самоорганізації в такої особистості однозначно добре розвинута.
Вступ до Національного університету біоресурсів і природокористування України на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», безумовно, є свідченням не лише вдалого, але й досить зваженого, націленого на успішну перспективу поворотного в житті вибору, який здійснила поряд з багатьма іншими Войтюк Ольга Олександрівна.

Разом з батьками вона попередньо зважила усі за та проти, до того сформувавши цілісне уявлення про предмет своєї цікавості, проконсультувалася у випускників та студентів різних вишів, у т.ч. гуманітарно-педагогічного факультету – потужної структурної одиниці НУБіП України. І все на основі отриманого вичерпного уявлення прийняла тверде рішення, що бачить себе в перспективі випускником Національного університету біоресурсів та природокористування України, високоякісним фахівцем у сфері міжнародної діяльності, що передбачає широкий спектр прояву та застосування здібностей. Йдеться і про філігранне володіння кількома мовами, і про аналітичні здібності, і про мистецтво комунікації, і про здатність організовувати себе та інших, а також робочий простір.

До речі, в НУБіП України значну увагу приділяють не лише системному формуванню майбутнього фахівця, але й становленню особистості. Зокрема до послуг студентів є мистецькі студії, зокрема вокального та хорового співу, класичного та модерного танцю, театрального мистецтва тощо, а також спортивні секції, роботу яких організовують кандидати та майстри спорту, у т.ч. міжнародного класу.
Зрештою, Ольга Войтюк, будучи задоволена власним вибором, рекомендує й іншим абітурієнтам сміливо обирати як свою Alma Mater Національний університет біоресурсів та природокористування України.

 

 

Володимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook