Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський про перебіг і особливості вступної кампанії 2022

5 серпня 2022 року
     Цього року кожен українець вимушено звіряє свої плани з війною. Вона наклала відбиток як на звичайнісінькі речі, які ми звикли робити навіть не задумуючись, так і на визначальні для всього подальшого життя – як от вступ до закладу вищої освіти. Про перебіг надходження заяв від вступників і особливості вступної кампанії 2022 наша розмова з відповідальним секретарем приймальної комісії Сергієм Ковалевським.

     Для початку, цього року вступна кампанія розпочалася пізніше (прийом документів від випускників шкіл і коледжів, які хочуть здобути освітній ступень «Бакалавр» стартував 29 липня) і триватиме довше (до 23 серпня). По друге, через неможливість вчасно і безпечно провести вже звичне і зрозуміле для школярів ЗНО, цього року вони складали (а дехто ще складатиме) національний мільтипредметний тест, результати якого, знову ж таки, багато з них ще не отримали. І третій фактор, який суттєво впливає на кількість абітурієнтів у приймальній комісії НУБіП, – не всі вони можуть і готові особисто приїхати до Києва, воліючи пройти відповідну процедуру за допомогою електронного кабінету.
     Але тим не менш на сьогодні до приймальної комісії НУБіП вже подано більше 1800 заяв. Найбільшою популярністю користуються спеціальності «Ветеринарна медицина», «Агрономія», «Інженерія програмного забезпечення», «Право», «Психологія», «Лісове господарство». Звісно, висновки про топові спеціальності цього року робити ще зарано, ситуація вималюється ближче до вересня.

 

 

     Ще один момент: вступники, які через війну вимушено опинилися за кордоном, або проживають на особливо небезпечній території хвилюються, що не зможуть особисто привезти до приймальної комісії оригінали документів, необхідні для зарахування. Цю проблемі вирішено наступним чином: документи можна надіслати електронною поштою, попередньо підписавши їх електронним підписом. І взагалі, ми з колегами готові допомогти кожному, хто хоче стати студентом НУБіП, тому свої питання завжди можна поставити нам особисто, за телефонами (044) 527-83-08, 258-42-63, або написавши на електрону адресу [email protected].

Чекаємо на вас у приймальній комісії університету!

Ірина Кушніренко
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook